Ekstra


Whiplandian Absolutely Awful

"Ekstra"Rotu: whippet
s.29.3.2020
46,4cm
12kg
LTV0 VA0
Silmät 
Sydänultra 
Näyttely: EH
Rata: treeneissä 19,79s 
Maasto: SERTNo Ekku. Mitäs Ekusta voisi sanoa. Häsä sai pennut. Kohtu meni keisarinleikkauksessa, koska se oli revennyt. Olin koko ajan tiennyt, että tämä pentue on itselle älyttömän kova kiusaus, koska yhdistelmä oli tietenkin omaan mieleeni viimeisenä päälle, mutta olin yrittänyt järkeillä että odottaisin Häsän toisen pentueen ja jättäisin siitä kotiin jatkajan. Mutta nyt ei ollut enää kohtua, jolla toista pentuetta tehdä. 

Aiempien kotona syntyneiden kanssa olen luottanut ja pitänyt sen ekan fiiliksen, mikä on jostain tietystä pennusta tullut. Nyt sain kerralla yhdeksän huutavaa riemunkirjavaa whippetpentua eteeni styroksilaatikossa. Jostain syystä Ekstra vaan osui sieltä silmiini heti. Siinä se päätös oli tehty. Häsää leikkauspöydältä odotellessa Ekstra huusi niin pirusti muutaman muun tapaan, että se oli jo aika väsynyt siinä vaiheessa kun Häsä maitobaareineen saatiin vihdoin paikalle. Se ei meinannut hoksata miten aletaan imeä, mutta kun minä olin maksamassa sunnuntaiöistä sektiokeikkaa kassalla, huikkasi kaverinani ollut Kerttu, että hän sai senkin imemään! Mikä helpotus. 

Seuraavana aamuna Ekstra sitten jo paljasti todellisen luonteensa: sitä ei paljon näkynyt kun se piti kiinni parhaasta paikasta takatisseillä. Vaa’alta se meinasi luikertaa karkuun samantien. Joo, ihan se on oikea pentu minulle. 

Ja niinhän se on. Ekstra on Häsän second edition: pikkuisen avoimempi ja sosiaalisempi, mutta muuten hyvin samanlainen. Ekstra on ollut hirveä ja hirveän villi pentu. Se oli ekan kerran koko työpäivän sisäsiisti 13 viikon iässä, mutta piripäähepuleissaan saattoi lirauttaa pissat sohvaan vielä 7kk iässä. 

Ekstra tykkää pääsääntöisesti kaikista ja kaikesta, oppii todella nopeasti asioita mutta on samalla melkoinen muuli välillä. Ekstra on ihan saakelin ahne ja se hyppii keittiöntasoille ketterästi ruoan perässä. 

Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan Ekstralle, pääasiallinen rooli hänellä on toimia meidän perheen hovinarrina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luvan kanssa

 Odotuksia. Oletuksia. Olettamuksia. Toimintamalleja. Valmiit polut. Viitoitetut tiet ja reitit.  Talvella tapahtui monenlaista. L-pentueen ...