Hästä

FI KVA-M LV KVA-M LVMM-20

Whiplandian Pepper Potts

Häsä, yleensä Markku, Matti, Näsän Matti, Matti Näsä tai Markuttaja


Rotu: whippet
s.29.5.2017
47,4cm
12,5kg
Silmät OK 2018
Sydänultra OK 2018
LTV0 SP0 VA0
A/A 0/0
Näyttely: EH
Rata: 2 x SERT
Maasto: 2 x CACIL, FI KVA-M, LV KVA-M
LVMM-20
Agility: 2 luokka 


Toisten polut on tarkoitettu kohtaamaan. 

Häsä syntyi P-pentueen neljäntenä pentuna aurinkoisena toukokuun aamuna, se oli todella virkeä, jäntevä ja tiesi mitä halusi. Niinpä se rynnisti suorinta tietä tiukalle imulle takatissille muut tieltään raivaten. Se oli siinä, lähtemätön vaikutus tehty. 
Parin päivän vanhana

Viikkojen edetessä tunne siitä, että tämä pieni hassunvärinen pentu on osa meidän laumaa, vahvistui päivä päivältä. Jotain pikkuvanhaa viisautta, oman tien kulkemista, älyä, tilannetajua ja sisarusten jallittamista. Hurja kiinnostus kaikkeen liikkuvaan. Häsä otti jo muutaman viikon iässä paikkansa laumassa ja muu lauma kohteli sitä eri tavalla kuin muita pentuja. 
7,5 vkoa Kuva Kerttu Tuomi

Häsä loukkaantui vakavasti syyskuussa 2018, juuri kun oli selvitty ekasta kiimasta ja oli tarkoitus aloittaa kisaura muutamalla kisalla. Se juoksi metsässä Mein perässä keppiin, joka viilsi sen eturinnan auki, katkaisi verisuonen ja repi kahta lihasta. Tilanne oli todella karmiva, mutta me selvittiin. Leikkaus oli vaikea, ennuste ei välttämättä ollut kovin hyvä. Mutta me selvittiin. Kuntoutettiin viimeisen päälle ja nyt Häsä on kaikesta kauheudesta huolimatta jo lähes entisensä. Ainoastaan katu-uskottava arpi muistonaan tuosta epäonnisesta sunnuntai-iltapäivästä. Me selvittiin.

Häsä on minulle enemmän kuin mikään, joskus kuvittelin ettei Bean veroista tule, mutta Häsä on ottanut paikkansa siinä mistä Bea lähti. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että se selvisi. 
©Kerttu TuomiHäsä ei ole mikään ihan peruswhippet: sillä on moottoria vaikka mihin harrastukseen ja toistokestävyys vailla vertaa. Se ei ole helpoin koira, se reagoi nopeasti ja oppii helposti asioita. Se tekee herkästi ratkaisuja itse. Se on todella valikoiva, eikä välttämättä tykkää kaikista. Koiria se pääsääntöisesti inhoaa, mutta sietää tarvittaessa ketä vaan. Jos Häsä saisi valita, sen maailmassa olisi nakkia, pupuja, viehejuttuja, agility ja minä. Muuta ei tarvittaisi. 

Häsä on minulle koirana unelmien täyttymys, sen värikäs ja omalaatuinen luonne kiehtoo minua. Se ei varmasti ole joka tyypin koira ja siinä on virheensä ja puutteensa, mutta minä en muuttaisi siinä mitään. Minun täydellinen ja kaikista kaunein whippetini. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Someähky

 Taas alan ajautua ajatukseen, että palaisi päivittelemään tänne blogiin kuulumisia lähinnä oman päiväkirjan tapaan, jotta jäisi mukavia mui...