Ilo

SVKLMM -13 FI KVA-M FI KVA-R
Whiplandian Wonderchild

“Ilo, Imami, Mimmu, Pilli, Lilli, Liliii, Lilli-Putti, Liippa, Lilo, Lispa, Ipa, Ipuna, Lilleri, Imppu…”Rotu: Whippet
Synt. 20.11.2010
 virallinen mitta: 49,6 cm
kasvattaja: Whiplandian kennel, Teemu Seppänen
  näyttelyt: SA
maastot: KVA-M, SVKLMM-13, 
Whippet-Harrastajien maastomestari -13
Whippet-Harrastajien veteraanimaastomestari 2018
 rata: KVA-R
Whippet-Harrastajat ry:n Kaunis Juoksija

Silmät tutkittu 2013, 2014 ja 2017: terveet, ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Sydän ultrattu ja kuunneltu 2013 JA 2016: terve
LTV0, SP0, VA0, A/A, 0/0

Whiplandian I- ja P-pentueen emä.Ilo-ihmelapsi, unelma, josta tuli totta. Sanonta: “hyvää kannattaa odottaa”, pitää tässä tapauksessa täysin paikkaansa!

Ilo. Voi Ilo. Täydellisin koira, mitä maa voi päällään kantaa. Luotettavin ja arvokkain ystävä. Ilo syntyi marraskuun 2010 loppupuolella pitkän odottamisen ja jännittämisen tuloksena ensimmäisenä pentuna ja ristittiin heti ensimmäisenä aamunaan. Sain olla synnytyksessä mukana, ja se onnentunne ja ne ilonkyyneleet, kun se minun pentuni sitten sieltä syntyi heti ensimmäisenä.. se oli aivan sanoinkuvailemattoman hienoa! Projekti, jossa olen saanut olla mukana alusta asti, saapui lopulta tammikuussa 2011 kotiin! Tuijotin pitkäjalkaista ratakoiran pentua haltioituneena sen kauneudesta. En ikinä unohda sitä tunnetta, mikä minulla oli sinä päivänä kun sain kaksi vuotta odottamani pikinokkaisen pikajuoksijan laumaani.

 Ilo on nimensä veroinen ilopilleri. Sen elämä on yhtä hännänheilutusta ja rakkautta. Ilon rakkaus on ylitsepursuavaa ja se itkee ilosta, kun näkee tuttuja ja sille niin rakkaita ihmisiä. Suukoilta ja hammaspusuilta ei voi välttyä, ja sekään ei Lillin mielestä riitä. Seuraavaksi se esittelee lempilelunsa ja työntää niitä ihanien ihmisten suuhun. Joka ikinen aamu se tulee suukottelemaan, niin kuin oltaisiin oltu erossa kuukausia. Tyypillä on ihan älyttömän hyvä muisti ja ihmiset, jotka se on kerran nähnyt saavat varmasti Lilliltä osakseen rakkautta.

 
Ilo on ollut heti pienestä asti tosi fiksu ja kuuliainen koira. Koska talvipentua ei ole opetettu pissaamaan nurmikolle, tekee se tarpeensa ihan mihin vain. Vaikka suojatielle. Juoksemisesta puheenollen, tämä typy juoksee! Ilo on leluhullu ja hakisi rakasta frisbeetään maailman tappiin asti. Nykyään se pitää huolen siitä, että Mei pysyy liikkeessä ja siinä samalla kaikki muutkin pysyvät liikkeessä. Ilo on ihana laumakoira, se nauttii muiden läheisyydestä ja hoitaa iltaisin vuorotellen kaikki. 


Iloa on helppo pitää irti. Se pysyy lähellä, pitää huolen ettei ajaudu liian kauas ja tulee heti kutsusta luokse. Muutenkin se ottaa minuun kontaktia tosi paljon ja “kyselee” tekeekö se oikein. Se vilkaisee minua aina sivusilmällä ja selvästi lukee, miten reagoin mihinkin tekemiseen. Lilli on myös muovipussihullu. Kisoissa rennompaa kaveria sai hakea. Ilon pystyi laittamaan minne vaan, milloin vaan ja kenen kanssa vaan, se ei ollut eikä ole moksiskaan. Se on kisapaikoilla rauhallinen ja järkevä koira, joka kyllä mielellään pistäisi rallit pystyyn joka toisen vastaantulijan kanssa, jos irti pääsisi. Ilolla on siis kisoissa älyttömän KIVAAA jatkuvasti ja se on vielä pitkän kisapäivän jälkeenkin heiluttamassa häntäänsä, nykyään lastensa ja lastenlastensa kannustajana eläkkeelle jäätyään. Eläinlääkärit ovat usein kisoissa kehuneet Ilon sykettä todella rauhalliseksi ja palautumista loistavaksi finaalitarkastuksessa. Ilon kanssa kisaaminen oli ihanaa, kun se oli niin tyyni ja rauhallinen mutta syttyi sitten kun pitikin. Juoksut "pilasivat" Ilolta yhtä kisakautta lukuunottamatta jokaisen, joten Ilo on kisasi urallaan suhteellisen vähän.


Ilon kanssa on käyty huvin ja urheilun vuoksi talvikaudella agihallilla reenailemassa ja Ilon kanssa on todellakin iloista tehdä! Se on aivan loistava treenikaveri, hakee esteitä itse, kuuntelee kuitenkin ohjeita, ei sählää ja palkkautuu kehuista sekä esimerkiksi sukasta, jota saa hetken riepotella. Sitten se tulee kysymään uusia ohjeita. Ilosta on vaikka mihin ja se on aina valmis ja innoissaan opettelemassa uutta ja tekemässä yhdessä ihmisen kanssa. 

 

Ilon kanssa harrastusrintamalla on pääsääntöisesti kilpailtu juoksulajien puolella ja Ilo osoittautui lopulta erinomaiseksi maastokoiraksi! Se juoksi tarkasti ja osasi käyttää vauhtiaan aivan huikealla tavalla hyödyksi erityisesti heinällä, eivätkä mutkatkaan aina menneet liian pitkiksi, jos paikat oli saatu tarpeeksi auki. Ja Ilo oli vieläpä erittäin hyvä peltomaastoissa, mitä ei todellakaan osattu uskoa kun se oli pentu. "Hiekkamaastoihin korkeintaan.." ajateltiin. Hiekalla oli ei ole saavuttanut yhtä hyviä tuloksia, kuin heinällä. Tämä on sinällään kummallista, sillä pentuaikanaan Joensuussa Ilo juoksi lähes päivittäin hiekkamontuilla ja harvemmin pelloilla. Ilo juoksi kiimojen ja pentueiden välissä aina ehtiessään kisoissa ja ehti startata yhteensä 14 kilpailussa. Ilo voitti noista kisoista 6, ja sijoittui muissakin aina kuuden parhaan joukkoon (ylikorkeiden sarjat olivat siihen aikaan aina pienempiä osanottajamääriltään). Ilo osallistui kahdesti Suomen mestaruuksiin, toisen voitti ja toisessa oli neljäs. Whippet-harrastajien mestaruuksista Ilo saavutti ns. Tuplavoittoon: se osallistui kisaan kahdesti, kerran 3-vuotiaana ja kerran 7-vuotiaana eli se voitti sekä avoimen sarjan mestaruuden että veteraanimestaruuden. Radalla käytiin sen verran, että saatiin kv-ajat kerättyä, Ilo toimi kyllä aktiivisesti koejuoksukaverina koko uransa ja olikin siinä oikein hyvä ja kiltti aloittelijoille. 
Tähtihetkiä 28.4.2013

Tähtihetkiä 28.4.2018


Tähtihetkiä 24.8.2013

Ilo keltaisella manttelilla.
 Näyttelykehissä on käyty muutaman kerran ja Ilohan on pärjännyt varsin hyvin, sillä on kolme ERIä ja SA! :D Näyttelyharrastus on meille kuitenkin täysin hupailua ja sitä tehdään harvoin. Ilo on tehnyt kaksi pentuetta. 12 täydellisen ihanaa pentua, joille se oli paras emä mitä olla voi. Ilon ehdottomasti tärkein ja merkityksellisin tehtävä on ollut olla äiti.

 Ilo on tehnyt kaikki minun unelmani toteen ja antanut minulle vielä kaksi upeaa tytärtään. Ilo on minulle kultaakin kalliimpi. 

Ilo on maailman ihanin ja kiltein koira.

 

Luvan kanssa

 Odotuksia. Oletuksia. Olettamuksia. Toimintamalleja. Valmiit polut. Viitoitetut tiet ja reitit.  Talvella tapahtui monenlaista. L-pentueen ...