Pulu

Tiger’s  Chaos Good Weekend at Whiplandian 

”Pulu”


Rotu: whippet
s.17.10.2021
cm
kg
Silmät 
Sydänultra 
Näyttely:
Rata:
Maasto: 


No Pulun tarina. Pulu syntyi Tiger’s Chaosiin Sannan luokse lokakuussa, oltiin Hailuodossa kisaamassa ja seuraavana päivänä Hailuodon lauttajonossa katselin kuvia tuoreista pienistä kultaisista whippetin pennuista. Yksi sieltä osui silmiin aina uudestaan. Sen työnimi oli myös kaikista typerin ja paras: Pulu. 

Piin ja Bryanin yhdistelmä oli ”minulle tehty”, olinhan jo päättänyt käyttää Bryania Piin pojantyttärelle eli Ekstralle, jos kaikki menisi tulevaisuudessa suunnitelmien mukaan. Molemmat koirat ovat tasapainoisia luonteeltaan ja ulkonäöltään, ja molemmilla on hyvä into vieheeseen. Pii erityisesti oli aikoinaan maastoissa ihan maaginen suorittaja. Bryan on tehnyt tasaista tulosta niin radalla kuin maastossa. 

Tiesin pentueesta jo melkein vuotta ennen sen syntymää, mutta lopulta virallisen kiinnostukseni ilmaisin kasvattajalle vasta pentujen tupsahdettua maailmaan, kun näki mitä ja ketä sieltä tuli. Piin omistaja tosin tiesi hulluista haaveistani jo hyvän aikaa etukäteen. Ekstran hirveä pentuaika oli vasta takanapäin, mutta yksinkertaisesti olisin valmis siihen uudestaan jos sieltä lopputulemana saisi tuollaisen timantin. 

Samaan aikaan sekä minulla että kasvattajalla kypsyi ajatus juuri Pulun sopivuudesta meille. Pääsin katsomaan pentuja ekan kerran niiden ollessa 5 viikon ikäisiä, enkä sitten yhtään yllättynyt miten upea ilmestys Pulu oli kun nostettiin pennut ekan kerran pöydälle. Sen mittasuhteet ja erityisesti asenne oli näkyneet jo kaikista kuvista ja videoista valmiiksi. Erityisen mukava lisä oli, että koko pentue oli varsin tasainen luonteiden ja ulkomuodon puolesta. 

Pulussa mikään ei toistaiseksi ole yllättänyt, koska se on todella paljon Ekstran kaltainen. Samanlainen rohkea ja vahvasti läsnäoleva pentu, joka ei hätkähdä mistään. Pulu tosin rakastaa lapsia, koska on niiden keskellä kasvanut. Ja Pulu ei pidä sitä rajoittavista elementeistä, esim koiraportista vaan sitkeästi kiekuu ja kekkaloi päästäkseen vapauteen. Molempiin suuntiin siis, olipa se kummalla puolen porttia tahansa niin läpi olisi päästävä ja HETI! 

Ja siis kyllähän Pulun vahva ja aktiivinen luonne monet yllättäisi, mutta minua ei koska kokemus samanlaisesta on jo olemassa. Ja hyvät keinot, miten valjastaa tuo toimintatarmo oikeisiin kohteisiin! Pulu ei esimerkiksi pure ihmistä juuri yhtään, koska olen ihan alusta asti vahvistanut ja vaihtanut puremisaikeet hyvään leluun. Olen alkanut jo rakentaa viehelelusta sille superpalkkaa ja on ruettu tekemään pohjia yhteiseen hyvään arkeen perusasioiden muodossa. 

Ihana nähdä mitä superkauniista Pulusta kasvaa. Ekstralle se on jo nyt sydänystävä. ♥️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luvan kanssa

 Odotuksia. Oletuksia. Olettamuksia. Toimintamalleja. Valmiit polut. Viitoitetut tiet ja reitit.  Talvella tapahtui monenlaista. L-pentueen ...