maanantai 21. marraskuuta 2011

Yksivuotias pitkäjalkainen, siskonsa lyhythäntäinen ja niin edelleen..

Onnea rakas, rakas Ilo! Whiplandian W-pennut, Ilo, Bette, Riesa, Riemu, Nitro ja Puh, täyttivät eilen kokonaisen vuoden. Hui, miten nopeasti aika on kulunutkaan. Eilen ei ehditty juhlia suurta päivää, joten tänään pidettiin oman lauman kesken kakkukestit ja Ilo selvästi nautti kaiken keskipisteenä olemisesta!:)

Lauantaipäivä panikoitiin Jyväskylän Paviljongissa koiranäyttelyiden merkeissä. Whippetkehän ympäristö oli täynnään jättiläiskoiria jättiläishäkkeineen, ja vaikka saavuttiin paikalle ajoissa, jouduttiin tovi miettimään häkkien paikkaa. Kun kamat oli saatu ojennukseen ja whippetit nukkumaan, saapui sopivasti Puh Paviljonkiin Nellin kera ja sain tehdä tuttavuutta uudestaan Ilon toisen pikkuveljen kanssa! Puh oli aivan mahtava tyyppi, pienempi, kuin Ilo, mutta yhtä suuri sydän ja luonne samoiten täysi kymppi! Sain pojan esitettäväksi kehään ja hetimiten junnuluokka starttasikin. Tätä handleria jännitti tuntematon koira ja sen handlaaminen, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui erittäin hyvin ja Puh treeniinsä nähden suoriutui kehäkoitoksesta todella hienosti! Tai siis Erittäin Hyvin, kuten myös Ilo ja Riesa. Kaikki kolme saivat siis EH:n kera kivan arvostelun. 

Puh kehässä.

Lilli eli Ilo pöydällä.

Ilo oli sitten niin mahtava!! Handleriomistaja on pennusta maailman ylpein! Kotiharkkailu oli tuottanut tosiaan tulosta ja ekassa virallisessa näyttelyssä Ilo näytti, mitä se on oppinut. Pöydällä seisottiin upeasti paikallaan ja korvatkin pysyi ruusulla melkein koko ajan. Ja neiti näytti reippaalle ja sillä oli selvästi kivaa. Liikkuminen sujui kivasti ja kaikki meni niiiin nappiin. Voi että voinkin olla tyytyväinen likkaan!!

Ipanan arvostelu meni näin: "11 months. Correct head. Dark eyes. I'd like better ear placement. A bit upright. Long legs. Short body. Correct shoulder. Short, straight upper arm. Good topline. I'd like more angulations behind. Happy temperament. Easy on the move but I'd prefer more extension on the move."

Eli vapaasti suomennettuna pää on oikeanlainen ja silmät tummat. Korvat saisivat olla paremmin asettuneet. Hieman takakorkea(?) ja pitkäjalkainen. Lyhyt kroppa, oikeanlainen olkapää, mutta lyhyt ja suora olkavarsi. Hyvä ylälinja. Tuomari haluaisi enemmän kulmauksia taakse. Iloinen luonne. Liikkuu sulavasti, mutta askel saisi olla pidempi. 


Tuosta kropan lyhyydestä en voi olla ihan samaa mieltä, koska Ilolla on yhtä pitkä selkä, kuin Unilla! Mutta tosi noi hämähäkkijalat antaa toisenlaisen kuvan.. :D Tuo "happy temperament" oli ihana lause arvostelussa. Mukavaa, että tuomarikin huomasi neidin luonteenlaadun ja kirjoitti sen ihan arvosteluun asti. 


Mutta onnistunut debyytti kehiin ja EH on oikein hyvä laatuarvosana Ilolle! (tosin kyllä me se ERI sille vielä saalistetaan tulevaisuudessa, on sillä ihan selvät mahkut siihen..)


Uni oli avoimessa luokassa ja koska Iitu, eli Unin kasvattaja oli paikalla, pyysin, että esittäisikö hän Unin. Näkisi kerrankin itse, mille se näyttää kehässä ja miten se liikkuu tai seisoo. Noh, kuten kuvasta näkee: Ei seisonut. Ahne kehari jahtasi Iitun käsiä namin toivossa ja steppaili pöydällä ihan vammaisesti! Liikkui kuitenkin hyppimättä, mitä tekee siis minun kanssa aina. Hyvin Iitu kuitenkin Uni handlasi ja ihan mukavalle meno näytti: Uni olikin avoimen luokan (vissiin 13 narttua) kolmas kera SA:n! 

Otin sitten itse asiakseni handlata keharin PN-kehässä ja ajattelin, että sieltä tavalliseen tapaan lennetään ulos ekojen joukossa. Eipä lennetty, muuten kun ravatessa, vaan sijoituttiin Nemin (TC this is e'nuff) ja Pokan (TC Nonstop Plaudite) jälkeen kolmanneksi kaikista nartuista!! Uni seisoi kyllä kauniisti minun kanssa, mutta oli jotekin saanut hommasta tarpeekseen ja ihan kamalan ahne! Se meinasi viedä kavereilta namit suusta häpeilemättä kehässä seisoessa.. Tyhjin käsin tietty jäätiin, kun molemmat nartut ennen Unia olivat avoimen luokan koiria, mutta ihan sama! Omistaja oli yhtä hymyä ja hyyyyyyyvin tyytyväinen Paras Narttu kehässä sijoittumiseen. Eka kerta meille, toivottavasti ei viimeinen!:) 

Unin arvostelu: ''2,5 years very alert in temperament. Nice expression and foreface. Long arched neck. A bit large in size. Good shoulders. Straight in front. Nice topline. Well developed brisket. Beautiful angulations.''

Eli suomeksi: "2,5v erittäin pirteä/valpas luonne (koska jahtasi nameja!!). Hyvä ilme ja kuono (siis meidän puikkonokka??) Pitkä kaareutuva kaula, hieman isokokoinen. Hyvät olkapäät, suora edestä. Hyvä ylälinja ja hyvin kehittynyt rinta. Kauniit kulmaukset" (vika lause selittää, miksei Ilon riittävät kulmaukset olleet tuomarin mieleen, jos kerran Unin kulmaukset oli riittävät)

Mutta siis, jopas oli hieno päivä! Kyllä se vaan taitaa vakiintua niin, että Uni on meidän lauman näyttelyponi ja saa kiertää kehissä muidenkin edestä. Uni kävi tänä vuonna neljä kertaa kehässä ja tässä tulokset:

Kajaani, tammikuu: NUO ERI
Oulu, heinäkuu: AVO ERI4 SA
Oulu, heinäkuu: AVO EH
Jyväskylä, marraskuu: AVO ERI3 SA PN3

Bea kävi myös kehässä kolme kertaa ja sai joka kerta EH:n. 

Ilo oli Oulussa pentuluokassa ROP-pentu kera KP:n ja nyt sai virallisesta luokasta EH:n. 

Palatakseni tekstin otsikkoon, Riesa esiintyi myös hienosti ja sai ihan kivan arvostelun, mutta liike ei kuulema ollut rodunomainen ja häntä liian lyhyt!:D Puh oli tuomarin mielestä kauttaaltaan pieni, mutta muuten kiva. 

Sunnuntaina olin turistina koko päivän ja nyt pitäis alkaa purkaa videokamerasta whipujen esiintymiset. Ainiin, onnea vielä hirmuisesti Annalle ja Aavalle sunnuntain VSP:stä, SERTistä ja CACIBista!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...