perjantai 11. tammikuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Kysymys, joka kysytään minultakin hyvin usein. Mutta kyselijät eivät yleensä tiedustele allekirjoittaneen päivän menun sisältöä vaan sitä, mikä päätyy arvon whippetien kuppiin. No, arvon whippetithän syövät varsin monipuolisesti ja hyvin. Omistajan isä nauraakin aina whippetien kotona käydessään tyttärensä väsätessä iltapalaa ruoskahännille, että: "Kyllä taitaa nuo sinun koirat syyä paremmin, kun sinä.." 

Päätinpä sitten listata muutamalta päivältä ylös kaiken sen, mitä whippetien kuppiin päätyy. Tytöthän syö aika pitkälti 50/50 eläinkaupan kuivamuonaa ja erilaisia lihoja. Periaatteessa kai näin monipuolisen ruokavalion perustana voisi olla "huonompikin" kuivaruoka, mutta meillä luotetaan tuttuun ja turvalliseen:
Brit Care Salmon&Potato on ollut meillä pääasiassa kuivamuonana jo usean vuoden ajan. Välillä on kokeilumielessä testattu muita ja joskus kisoista saaduilla lahjakorteilla haettu eukanubaa tai royal caninia, mutta kyllä Brit Caren sulavuus on ihan omaa luokkaansa. Jätökset on pieniä ja kiinteitä ja vaikkei tytöt tarvitsisi oikeastaan mitään hyperallergiaruokaa, niin siltikin haluan maksaa tuosta nappulasta, koska se on oikeasti todella hyväksi havaittu meidän käytössä. Määriä en osaa sanoa, koska otan joka ruokintakerralla tietyllä kipolla pussista ja jaan sen suunnilleen niin, että Ilo saa siitä 2/4 ja vanhemmat neidit loput. Meillä syödään kahdesti päivässä. Aikataulussa on joustovaraa, jos esim jonakin aamuna lähdetäänkin kunnon lenkille suoraan. Silloin syödään vasta kotiintultua.  

^Pilleri luunsyöntipaikassa, eli kylppärissä!


Niin sitten ne muut jutut, mitä meillä syödään:

Suunnilleen kerran viikossa tytöt saa hampaiden puhdistukseen luita. Parhaita meille on kanankaulat ja pienet naudan rustoluut. Isompia rustoluita pitää kuitenkin yrittää pienentää tai sitten viedä koirien suusta kesken kaiken, kumpikaan ei ole kivaa puuhaa! Nuo pienet ei laita mahaa liian kovaksi ja on sopivan kokoisia pureskella. 

 Maanantaina meillä syötiin aamuruoalla nappulaa ja heppaa. Iltaruualla (kuva yläpuolella) oli myös edellisten lisäksi pannulla pikaiseen paistettua (juu, kyllä kai se kypsennettynä on ravintoarvoiltaan parempi tai jotakin sinne suuntaan..) kananmunaa, merilevää ja piimää

Ja kylläpä maistui!

Tiistaina syötiin aamulla sikanautaa&nappulaa ja iltaruualla (kuva yläpuolella) broilerin sydämiä, eiliseltä hepan jämät, nappulaa ja piimää.

Keskiviikkona oli myös broilerpäivä, tosin nyt jauhettuna kera nappulan.

Torstaina oli meillä kaikista eniten kupissa vierailevaa sikanautaa, edam-juuston jämät pilkottuna, nappulaa ja piimäpurkin pohjat vedellä jatkettuna.

Ja perjantaina syötiin sitten lihaisaa naudanrasvaa höystettynä possulla, piimällä, paistetulla kananmunalla ja merievällä

Olisi ihan hyvä laittaakin aina ylös, mitä antaa minäkin päivänä, jotta tulisi muistettua ruokkia monipuolisesti. Helposti menee siihen, että ottaa kilon sikanautapötkön toisen perään sulamaan ja sittenpä syödääkin monta päivää samaa lihaa. Ruuan sekaan laitan myös aina vettä, lihan saa sekoitettua helpommin nappulan kanssa ja muutenkin saa nestettä menemään. Harvoin tytöt sitten muuten juomakupilla käyvätkään, korkeintaan luiden syönnin jälkeen. :) 
Hyvin tytöille ruoka maistuu, kupit nuollaan puhtaiksi ja suut käydään pyykimässä karvalankamattoon. Jossakin vaiheessa mietin kokonaan barffille siirtymistä, mutta olen tullut kuitenkin siihen tulokseen, että näin on helpompi. Ja miksipä ruokintaa muuttamaan, kun koirat voi hyvin: mahat toimii, karva kiiltää, silmät tai korvat ei eritä mitään.. Nyt yritetään olla talvikunnossa, Ilokin yrittää vaikkei oikein onnistu. Heh. Uni on sopivassa läskissä huomista kehäesiintymistä varten Kajaanissa, katotaan mitä se virolaistuomari tykkää.

Loppukevennyksenä hauskoja panoramakuvia meidän olkkarista!
2 kommenttia:

  1. Täällä on Unskun poikaystävä myös.. kröhöm.. tuota oikein sopivassa näyttelykunnossa. HUH HUH :D
    Hyvälle näyttää teidän ruokavalionne, pitääkin Epenterin blogiin kans väsätä joku vastaava - se on ollut lähinnä näyttelyarvostelublogi mutta kai sinne vähän ruokaakin mahtuu!

    Huomenna nähhään! :)

    VastaaPoista
  2. Pitää olla pikkasen pläski! Ainakin whippetin näyttelykehässä!:D Väsääpäs kuule, niin käydään ottamassa sieltä ideoita. :)

    VastaaPoista

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...