sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kisapäivityksiä

Pami (W. Inside I Am Dancing) kävi maastoilemassa Vironmualla varsin onnistuneesti 16.7 ja voitti ylikorkeat kera sertin! Tytsyn pää oli ollut vähän sekaisin vielä juoksun jäljiltä eikä se ollut esimerkiksi jäänyt vieheelle ollenkaan. Pisteet olivat kuitenkin yllättävän hyvät: 477. Pami oli selviytynyt reissusta hienosti, mitenkäs muutenkaan. Ei ollut paljon laivamatkat tai muut muuttujat neitiä stressanneet. :) Nyt Pami pitää kuitenkin hetken luovaa taukoa ja palailee asiaan sitten Suomenmestaruusmaastoissa ja ratakisoihin debytoi syksymmällä, kun saadaan vauhti takaisin. Nopsa-systerin kanssa odotellaan innolla elokuun loppua, kun pääsisi harkkailemaan kaverin kanssa ja viemään koiraa eteenpäin kohti kisauraa. 

Entäs meidän mamma-koira, aloitti sitten juoksunsa samana päivänä kun ilmoitin sen Hyvinkään maastoihin ja samalla sinetöi tämänkin kisakauden siihen. Aargh! 8 kk näyttäisi olevan juoksuväli nykyään, ja kohtua ei viitsi vielä viedä, kun olisi vähän suunnitteilla ensi kesäksi pennut sille. Katsotaan, miten suunnitelmat etenee.
Ilon hoidossa Mei ja Nopsa


Kaunis laumani.

Väiski (Indiana Jones) oli ilmoitettu ensikilpaan radalle Hyvinkäälle 23.7. Minimies joutui heti täyteen kuuden koiran lähtöön, koppiarvonta antoi onneksi neloskopin, minkä arvelin olevan Väiskille ihan hyvä: se tuntuu ottavan tosi napakoita startteja ja pääsee varmaan alta pois, jos joku pyrkii ulkokopista kiskolle. Päivä oli todella pitkä ja Väiskin sijoituslähtö juostiin klo 16 pintaan, vaikka eläinlääkärintarkastuksessa oli pitänyt olla jo aamulla aikaisin.

Jännitys tiivistyi, kun koirat olivat kopeissa ja viehe lähti liikkeelle. Väpä otti kuin ottikin hienon startin ja juoksi mukavasti suoraa linjaa kopista ulos, haki jopa vähän sisään. Kaarteessa sitten otti taas linjan ulompaa ja juoksi siis vähän pidemmän matkan kuin muut. :D

Väiskin startti kohdassa 2:58

 Kyllä allekirjoittaneella pukkasi vähän kyyneltä silmäkulmaan: ensimmäisenä syntynyt tulppa-taisto, lihava ja hirveä riiviöpentu paineli siellä ovaalilla isona ja taitavana välittämättä tuon taivaallista ruuhkasta. Sitten minun pitikin lähteä pikapikaa lämmittelemään Memmua, mutta autolle kuulin lähdön tulokset: Väiski kolmas ja aika 19.23s eli käyttövalioaika!!! Ihan mahtava ensistartti Väiskille.

Väiski ihan kohta 2v!

Mehukatti oli lähdössä 57, päivän viimeinen sijoituslähtö ennen whippetien ratamestaruusfinaaleja. Startti ei taas ihan osunut kohdilleen ja sisko riuhtaisi ulkokopista kaulan heti alkuun. Mei piti sisälinjan koko matkan ohittaen kaarteessa Chalgan ja piti linjan vielä kaarteen loppuun asti, kunnes oli saavuttanut Raisun ja ei päässyt läpikään juoksemaan, joten se leikkasi ulkoa tilaa ja paineli rinnalle ja heti taas maalin jälkeen reilusti ohi. Tällä kertaa kirsu oli kuitenkin sen hiuksenhienon eron verran ennen siskon kirsua maalikamerassa ja Mei voitti startin sadasosalla! :D Hitsit, kun se pitkä matka vaan sopisi sille niin paljon paremmin. Nytkin sai koneen käyntiin vasta maalisuoralla. Aika 18.04 oli taas parannusta edelliseen ja siitä se selvästi alkaa vauhti löytymään.

Palkintojenjaossa olikin taas ylläriä kerrakseen, kun Mei sai toistamiseen vinttikoirakokeiden ylituomareiden erikoispalkinnon, eli vintyt-pokaalin. Yt saa jakaa sen valitsemalleen ihmiselle tai koiralle, yleensä sykähdyttävästä tai mieleenpainuneesta suorituksesta. (Bea sai vintyt-palkinnon voittaessaan cvm-11 päivän parhailla pisteillä ja Mei pokkasi samanlaisen viime syksynä kartanolla parantaessaan omaa ennätystään reilusti)
Ylituomarin mukaan Mei otti upeasti takamatkalta muut kiinni ja teki rohkean linjanvaihdon ja ohituksen etusuoralla, minkä ansiosta tuli voittajana maalilinjan yli.
Kerttu oli ihanana yllärinä videoinut whippetlähtöjen välissä olleen greylähdön joten tässäpä pikkuisen parempilaatuinen ja viihdyttävämpi video Mein startista.Kertakaikkiaan upea koira. Niin ihanaluonteinen, kaunis ja taitava. Ihan unelmien täyttymys.

Auringonpalvoja Bea

Meidän koirilta löytyy liuta mitä erikoisempia lempinimiä, ja Mei on yleensä Mehukeisari (don't ask). Päätinpä piirtää kuvan siitä, mille meidän mehukeisari näyttää. 

Håkan (W. I Am Legend) on kehittynyt hurjasti ja näyttää t o d e l l a kivalta! :)

Luhtisaalistelut jää siis meiltä nyt väliin. Mei pääsee mahdollisesti debytoimaan GRL:n puolella kuun lopussa, jos tulee muitakin saman vauhtiluokan koiria kisaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...