sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Radalla

Ovaalia on juostu ympäri tällä viikolla Tuomarinkartanon nurmella. Ensin tiistaitreeneissä Mei kipaisi lyhyen matkan ihan itekseen, käsiajat pyöreesti 17,50s. Nopsa juoksi harkkajuoksun Potin (MaXwin Jackpot), Iivarin (Fast Packs Another Bolt) ja Kullan (Västavinds Dream Kulta) kanssa 350 metrillä. Perimmäinen ajatus oli, että Nopsa pääsee ohittamaan Iivarin ja Kullan ja joutuu ohitetuksi Potin juostessa kovempaa. Mutta Nopsa ponkaisikin ihan superlähdön kopista ja rykäisi kiskolle ohittaen siinä samalla kaikki muut. Takasuoran se vei koko porukkaa ja katsoin sen menoa leuka maassa, siis ihan sairaan kova kiihtyvyys ja maksiminopeuden saaminen. Kolmoskaarteessa Potti alkoi ottaa sen kiinni ja sujauttikin ohitse etusuoralle tultaessa. Nopsa ei kuitenkaan jäänyt Potista kuin puolikkaan koiranmitan maalissa. Voin sanoa, että oli tämän kesän huikein veto mun koirilta. Pottihan ei tosiaan ole mikään hidas koira, joten Nopsakaan ei taida olla mikään hikiseen kv-aikaan yltävä. Ehkä katsellaan noita tavotteita radalle vähän uusiksi ensi kesänä, voi olla että ne kv-ajat kun alittuu ihan reilusti. :D 

Tuli vaan jälleen todistettua, että maltti on valttia ja aika tekee tehtävänsä. 100 päivää kiimasta ja muutenkin aikuiseksi kasvaminen ja vauhtia tuli ihan älyttömästi lisää. Siis Nopsahan juoksi ensimmäisen ryhmäkokeen 350 metrillä elokuussa 24,60s. Nyt about kuukausi siitä semmoinen sekunnin parannus. Hurjaa. 

Eilen oli Kartanolla kunkut. Kuninkuusjuoksuissa meiltä ei ollut ketään mukana, mutta Väiski (W. Indiana Jones) oli ilmoitettu kahteen sijoituslähtöön, Mei lyhyelle matkalle ja Nopsa nollakoiraksi 480 metrille. 

Väiski juoksi heti lähdössä 3 ja huonoksi onneksi sai koppiarvonnassa kakkoskopin 350 metrin starttiin. Jännitti, että miten käy kuuden koiran lähdössä, jos ulkokopeista tullaan kiivaasti kiskolle ja mini-Väpä taas hakee ulompaa linjaa.
Kuva Rami Hiipakka

 No, ruuhkaa lähdössä kyllä oli ja Väiski ajautui kaarteen jälkeen todella ulos, mutta pahimmilta kolareilta onneksi vältyttiin. Huh! Väiski kipitti hienosti kolmanneksi maaliin ja ajolinjakin pysyi ihan ookoo keskellä etusuoran. Ennätys parani reippaasti 23,92s ja kokemusta tuli roppakaupalla lisää! 
Kertun videoinnit sijoituslähdöistä, Väiskin startit 3 ja 31 :) molemmissa raidallisella kutosmanttelilla.

Nopsan vuoro oli testata ajanotto nollakoirana ennen ekoja kuninkuusjuoksujen alkueriä. Jäätävä alkukiihdytys, piti vieheenvetäjän laittaa vähän kaasua vetolaitteeseen ekassa kaarteessa. Lopussa rupesi hieman jo askel painamaan, mutta aika oli silti ihan loistava: 32,62s! Tuolla ajalla olisi menty narttujen a-finaaliin. :) Siis huippua, siitähän tulee vielä ihan oikeasti ratakoira! Ja on se näköjään oikeasti nopeakin. Nopsa mikä Nopsa. 

Sitten oli Väiskin lyhyen matkan sijoituslähtö, viisi koiraa. Tällä kertaa vitoskoppi. Startti oli hyvä, kiihdytys hyvä ja Väiski menikin johtoon takasuoralla. Kaarteessa otti sen verran ulkoa linjan taas, että sisältä tuli nopeampi kaveri ohi. Väiski maalissa toisena, vain pari kymmenystä voittajasta ja taas laittoi omaa ennätystään uusiksi: 18,95s. Kyllä olen niin ylpeä minikokoisesta Väiskistä ja sen ihanista treenareista. Sillä on ollut jo tähän mennessä varsin hieno debyyttikausi ja koira on kehittynyt radalla koko ajan, vaikka harjoituksiin ei Joensuusta arkena pääsekään. 

Mei, Raisu ja Chalga
Huikean kuvan ottanut Rami Hiipakka

Mei juoksi tuttujen kavereiden ja yhden uuden ensikilpalaisen kanssa. Näyttelylinjainen uros jäi heti lähdössä monta metriä sekalinjaisille likoille, jotka kävivät omaa taistelua kaarteessa. Mei ei tuntunut oikein löytävän linjaa ohituksiin, kuin vasta etusuoralle tultaessa. Siitä se sitten laittoikin kutosen silmään ja meni menojaan.

 Superhieno Memmu, kyllä se oli niin tyytyväinen itseensä startin jälkeen. Nyt sain pidettyä sen suhteellisen rauhallisena ennen starttia, kun menin ihan viimetingassa vasta lähtöön enkä lämmitellyt koiraa rata-alueella ollenkaan ennen omaa starttia. 

Pami kokeili kisan jälkeen harkkavedon ja sitä kyllä ihmetytti kartanon viehe ja se juoksenteli maaliin italiaanon vauhtia. Pami on juossut radalla ainoastaan Tampereella, eli toisaalta oli ihan hyvä huomata että harjoitusta saisi tulla muiltakin radoilta ennen kisasuunnitelmia. Pami juoksi keskiviikkona Kaupissa harkan 280 metrillä aikaan 18,83. Ja sehän ei vielä todellakaan ole kiimastaan palautunut. Nopeutta siis on todella hyvin, mutta palikat päässä eivät ole vielä ihan palanneet paikoilleen. Kyllä teki juoksunsa harmilliseen aikaan, kun koko kausi menee ihan piloille. Jospa seuraavan kiima tulisi vaikka jo talvella ja ensi kaudella pääsisi tositoimiin. 

Hurri (W. I Will Take Sweden) juoksi samaan aikaan Ruotsissa 283 metriä 18,70 sekuntiin ja voitti lähtönsä. On se vaan super. :) 

Ensi viikonloppuna HVK:n kv-maastot. Ilmoitettuna ovat Mei, Nopsa ja Väiski. Kattellaan, minkämoinen pelto siellä on tarjolla ja uskaltaako juoksuttaa. Nyt on ollut niin kuivaa, että varmaan sataa koko ensiviikonlopun. 

Kohta on tämäkin kisakausi pulkassa, ei oo todellista miten aika juoksee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...