sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kisakuulumisia ja muuta

Välillä näitäkin! Ei muiden koirien kanssa kisaaminen onnistuisi ilman hyvää kepoa, joka huoltaa kotiin jäävät koirat ja pentulauman kasvattajan huidellessa pitkin ovaaleja. 


Nopsa on juossut Kartanolla kahdessa sijoituslähdössä nopeiden koirien perässä ihan mukavia aikoja. Hyvä lähtö ja nopea kiihdytys ei kuitenkaan kantanut kovin pitkälle, kun takaa on tullut mm. Maxwin Jambo ja juoksi 280 metrin sijoituslähdön voittoon ajalla, joka oli lähellä mennä alle 18 sekunnin. Vähän epästasaiset kaverit osuivat noihin sijoituksiin, varsinkin niille Nopsan perässä tulleille yli 19 sekunnin ajat juosseille. 


Tähtisprintissä ei osuneet startit oikein kohdilleen, intoa oli liikaa. Nopsa tökki veräjää kuonollaan ja oli kaikissa kolmessa lähdössä vähän kehnossa asennossa juuri veräjän auetessa. Toisessa aikajuoksussa se otti jopa todella huonon startin ja tuli viimeisenä kopista ulos. Mutta tavoite saavutettiin: 1.aikajuoksun ajalla Nopsa pääsi narttujen a-finaaliin!! Se jaksoi kolmen startin päivän hienosti ja olin siitä muutenkin ihan äärettömän ylpeä. Finaalissa odotettu kuudes sija, jäi vähän taakse kaarteessa mutta otti vielä etusuoralle tultaessa vitosmanttelin Maxwin Isadoraa hyvin kiinni ja pääsikin rinnalle. Eli kunto kesti mainiosti. 

25.6 korkattiin vihdoin ne vuoden kaapinpohjalla lojuneet GRL:n kilpakirjat ja kuin ihmeen kaupalla olin onnistunut maksamaan kaikki oikeat jäsenmaksut, lisenssit ja kilpailumaksut ja vielä osannut ilmoittaa koirat kisaan. 
Lähdöt julkaistaan greyhound racing liiton kisoissa etukäteen, mikä on ihan mukavaa. Lähdöt on tehty mahdollisimman tasaisiksi, eli sitä vaaraa ei ole, että koira joutuu juoksemaan sekuntia nopeampien kanssa. 

Nopsan lähdössä oli kaksi suunnilleen samanvauhtista urosta. Se mikä tuolla oli mukavaa, että ennen jokaista lähtöä lanataan. Koira pysyy paljon rauhallisempana, kun sen ei tarvitse seisoskella sirutarkissa edellisen lähdön aikana koppien lähellä. Viehe ei pörise, kuin vasta 30 sekuntia ennen lähtöaikaa. Ja silloin koirat jo kopitetaan. Nopsa siis malttoi nyt mielensä äärimmäisen hyvin, se odotti kopissa aivan rauhassa vaanien, tökkäsi veräjää kopalla ehkä kerran. 

Hemmetin hyvän startin se ottikin ja johti porukkaa melkein kaarteeseen, jossa pojat sen saavuttivat.  Koska koiralle saa esittää koppitoiveen, tuolla harvemmin saa kaveria heti kopeilta kintuilleen linjaa hakiessa, kuten Nopsalle kävi TS-kisan finaalissa: Nopsa lähti 4-kopista ja todella sisälle hakeva Maxwin Isadora 5-kopista ja se juoksi Nopsan takajalkojen yli heti koppien auetessa. Nytkin selkeästi railerikoira lähti sisältä, Nopsa suoraan starttaavana keskeltä ja lähes wideri vitosesta. Mitään kolinoita ei tullut. 


Nopsa on kivasti juossut 19 sekunnin pintaan ja jopa sen alle nämä muutamat lyhyen matkan startit.Lauantaina 1.7 oli edessä rataderby 3-vuotta täyttävien tai tänä vuonna täyttäneiden koirien kesken. Nopsa ja Väiski saivat pistää urakalla tassua toisen eteen vauhdikkaassa seurassa, eivätkä niiden rahkeet ihan riittäneet a-finaaliin, vaikka Väiski paransi ennätystään ja juoksi hienon ajan 1.aikajuoksussa.
 Nopsa sinisellä 1.aikajuoksussa

Väiski myös sinisellä, 2.aikajuoksussa

Nopsa taas onnistui b-finaalistartissa superhyvin ja johti letkaa takasuoran, kunnes kaarteessa velipoika Väiski alkoi saavuttaa ja meni ohi. B-finaali olikin mukavan tasainen ja varmasti kiva juoksu kaikille. 1. Ja 2.aikajuoksu oli hitaammille koirille kylmää kyytiä, kun voittaja meni sekunnin, jopa yli, nopeampaa edellä ja siten viehettäkin vedettiin tosi kaukana.
Väiski punainen ja Nopsa sininen

Upeasti pennut jaksoivat kolmen startin päivän ja erityisen tyytyväinen olen, että Nopsa paransi aikaansa vielä finaalissa, eli kunto riitti taas mainiosti.

Nopsa on kyllä äärettömän hyvä kisakaveri. Se pärjää mukavasti molemmissa lajeissa ja nauttii tekemisestään täysillä ehjänä pysyen. 

Memmu ei ole päässyt kisakavereiden puuttumisen takia kisaamaan vielä kunnolla. Tähtisprintteihin kuitenkin saatiin kolmen koiran lähtö ja Mei yllätti juoksemalla finaalissa toiseksi voittaen toisen ratagreyn! Mei otti tosi napakoita startteja, mutta kiihtyy niin hitaasti ettei pitkälle pääse. Kestävyys näkyy kuitenkin siinä, ettei se hyydy yhtään. 

 Hienoa, että Vinttiliiton puolellekin saadaan pikkuhiljaa lähtöjä muualle kuin Helsinkiin tai Hyvinkäälle.
Mei on juossut myös yhden startin GRL:n puolella vähän liian nopeiden ratakoirien kanssa. Pennuille kuuluu hyvää. Perjantaina ne pääsivät ekalle automatkalle ja suoraan 450 kilometriä vitostietä pohjoiseen kahden pissa- ja ruokapysähdyksen taktiikalla. Huippuhyvin unituhistessa meni matka kaikilla, ainoastaan Loki protestoi matkantekoa ensimmäisen vartin. 
Insta on päällikkö! Pieni supikoira, kauhea peto! 

HästäKoirilla on mukavaa pitää vähän kisataukoa uiden ja pelloilla juosten.

Ilo ja kotiinjäävä Häsä

Mei

Unskun maallaolo on auringonottoa

Söpö Hästä

Vuudi 

Loki

Vuudi ja Insta

Appi ja Pilvi


Pilvi

Maalla otettiin tila haltuun harvinaisen rohkein ottein. On myös harjoiteltu viehejuttuja. Todella mukavasti kaikkia kiinnostaa ja erityisen etevä on tuo kotia etsivä Insta. Ihan älyttömän lahjakkaan oloinen pentu, ajaa jo nyt kuusiviikkoisena ihan hullunkiilto silmissä. Ja tappaa, tappaa ihan perkeleesti. :D

Vantaalla vielä, metsäiltiin ekaa kertaaMaalla puskarallia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...