lauantai 3. helmikuuta 2018

Pamin ja muiden i-pentujen terveystarkkikuulumisia

Pamia on tosiaan nyt läpivalaistu ja tutkittu monelta osin.

Sydänultrassa kaikki oli viitearvojen sisällä, paitsi SAS-arvo, joka tsekataan tosiaan vielä syksyllä uusiksi. Silmät peilattiin tammikuussa, terveet olivat. Luustokuvissakin Pami pyörähti: Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, Selän spodyloosi 0, Nikamien epämuotoisuus 0, LTV1 (eka häntänikama on kiinnittynyt viimeiseen s-nikamaan, joka on lausuneen eläinlääkärin mukaan hyvinkin tyypillistä whippeteillä.) Eli hieno ja kaunis Pani on myös terve. Pamin ihana urosehdokas käy vielä parit tutkimukset ja sitten toivottavasti voin julkaista hienoa väsäämääni pentumainosta. :D Pamilla on kiima nyt ja se on viihdyttämässä meitä Vantaalla. Seuraava juoksu tullee siis lokakuussa eli loppuvuoteen pikkuPameja suunnitteilla. 

I-pentuetta on kyllä tutkittu ihanan kattavasti, tästä suuri kiitos aktiivisille omistajille. Neljän  ( Håkan, Pami, Mida ja Nopsa) silmät on peilattu terveiksi ja kaikkien Suomessa asuvien (edellisten lisäksi Väiski) sydämet on ultrattu vailla sairauksiin viittaavia löydöksiä. Väiskillä ja Nopsalla ne dcm-arvot vielä avoimina (pitäis varatakin se uusintaultra) ja Pamilla tuo SAS-arvo sen himpan yli raja-arvon. Äiti-Ilo menee selkäkuviin 17.2 ja Håkan on menossa myös kevään aikana. 

Kenelläkään ei ole muitakaan vaivoja, Midalla oli nuorempana todella herkkä maha mutta sekin on asettunut iän myötä. Muilla ei ole ollut mitään herkkyyksiä tai sairauksia. Koko pentue on tosi tervepäinen: helppoja tyyppejä niin kotona kuin kisareissuillakin. Pentueella on jo myös varsin hienoa näyttöä juoksulajeista. Väiski on erityisesti maastopuolella loistanut, Hurri radalla ja Håkan väläytellyt vauhtiaan parissa ekassa kisassa. Tytöistä Pamilla on ensi kesänä näytön paikat ja Nopsa onkin jo ehtinyt mukavasti kisaamaan. Suomessa asuvat pennut ovat kaikki mitoissa, Hurri kasvoi vähän isommaksi. 

P-pennut tulivat jo 8kk ikään, ei tätä ajanjuoksua tajua ollenkaan. 


Joulunpyhinä meillä oli Savo-Karjalan Whiplandian-koirien kokoontumisajot Iisalmessa.
Pac-Man, Wade Walker, Wild Child, kaiken alku Finlandia aus Dem Gnomenhain, Wonderchild, In Time, Pepper Potts, Inside I'm Dancing, I Am Legend, Indiana Jones ja Phantom Rider. Eli koiria w-pentueesta (s.2010), i-pentueesta (s.2014) ja p-pentueesta (s.2017). Ihanaa porukkaa! 

Häsä seisoo vapaasti maneesilla. Kuva: Kerttu Tuomi

Ilo, Hästä, Kali, Pilvi ja Voitto marraskuun lopussa 2017
Kuva: Kerttu Tuomi

Häsä ja Kali
Kuva: Kerttu Tuomi

Kali ja Häsä 7,5kk
Kuva: Kerttu Tuomi

Potti, Memmu ja Ilo
Kuva: Kerttu Tuomi


Uimista ja maneesirallia on harrastettu ahkerasti, kun tämä etelä-Suomen talvi on taas ihan naurettavan huono. Nopsalla oli hiekotushiekanmuru varvasanturassa ja se piti sieltä kaivaa eläinlääkärissä, Uni kävi hampaidenpoistossa ja ja.. Ilolta otetaan pari katkennutta etuhammasta pois ja samalla läpivalaistaan koko koira. Kyllä niitä vakuutuksia taas ihan mielellään maksaa.. 

Lupaan aktivoitua tämänkin blogin päivittämisessä taas! Whiplandian kennelillä on sivut myös facebookissa, sinne tulee ahkerammin päiviteltyä kun saa mobiililla suoraan kuviakin. 

Loppukevennyksenä pikku-Häsän kasvukuvakollaasi. Pieneksi se tosin taisi jäädä, edelleen 46,7 eikä ole kasvanut reiluun kuukauteen yhtään. Noo, siskot ja veljet kasvaa sitten Häsänkin edestä.. :D 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...