sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

L-pentue

Upea Pami 3,5 vuotta. Kuva: Minna Kauhanen

Eppu ja Pami treffasivat Tampereella 3.3.2018
Kuvan otti Jonna Lemmetyinen

Oli mukava päästä tapaamaan Eppua ihan ajan kanssa ja huomata, että se on kyllä vähintään yhtä ihana mitä olin ajatellutkin. 10-vuotias koira loikkaa autosta ensin ilman lupaa, palaa takaisin käskystä ja tulee uudestaan luvan kanssa. Häntä heiluen, hymy naamalla. Kävelee suorinta tietä meidän, ennestään tuntemattomien ihmisten luo, ja seisahtuu rapsuteltavaksi. Ei nuole naamaa tai riehu, huokuu hyväntuulisuutta ja onnea. Otan sen remmin ja lähdetään kävelylle, sitä ei haittaa vaikka omistaja jäisi vähän kauemmaksi tai laumakavereita ei näkyisikään. Kun sille juttelee, se ottaa kontaktia ja kuuntelee. 

Pamin, joka on aina valmiina toimintaan, kanssa Eppu voi saada aikaan todella tasapainoisia ja ihania whippetejä, jotka eivät ole mitään kaikista kovimpia kouluttaa, mutta toimintakykyisiä ja hyväntuulisia, huolettomia perheenjäseniä. 



Molempien takaa löytyy kivoja vanhoja suomalaisia linjoja, joista toivon yhdistyvän näissä kahdessa kaunista liioittelematonta ulkomuotoa hyvien rataominaisuuksien lisäksi. Epulla on kyllä maastopuolellakin menestyneitä siskoja ja Pamilla sisaruksia. 

Yhdistelmä on laajasti terveystutkittu Epun ja Pamin itsensä lisäksi myös Epun ensimmäisen pentueen ja siskojen sekä Pamin sisarusten ja äiti-Ilon osalta. 

Värien osalta on odotettavissa mustaa ja ruskeaa, jännä nähdä millaisia valkoisia merkkejä ja tuleeko yhtään sinipigmenttistä. 

Nyt keskitytään Pamin kanssa keräämään kuntoa tulevalle kaudelle ja toivottavasti saadaan tulosta aikaan ennen syksyä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...