Nopsa

FI KVA-R DVM-17
Whiplandian In Time
"Nopsa, Nopo, Noppa, pikkuNopo, Riähkä, Nopsaruu, Pikku-Hippi, Pentu.."rotu: whippet
synt: 10.8.2014
virallinen mitta: 46,7 cm
rata: KVA-R
18,77s/280m, 
23,31s/350m
32,90s/480m
maasto: 3 x SERT, CACIL, VARA-CACIL, Derbyvoittaja 2017
näyttely: EH
Sydän ultrattu ja kuunneltu 2016: terve
Dcm-diagnoosi avoin
Silmät terveet 2017
LTV1 SP0 VA0
Steriloitu 2017


Elokuun 10 päivä muiden viiden pennun tuhistessa mamman tissillä lensi monta tuntia muiden jälkeen lapsivesikaari ja maailmaan saapui topakka brindle typy, jonka sain ihan omin käsin kätilöidä. Punabrindle pentu rynni isojen poikien yli tissille, kun sen käsistäni laskin ja se oli siitä hetkestä alkaen minulle hyvin erityinen tapaus. Koko kahdeksan viikkoa kärvistelin, kun olisi niin tehnyt mieli tuo pentu pitää kotona, olihan se juuri sitä, mitä unelmawhippetini oli. Pentu muutti asumaan Saloon toisen whippetin ja japaninpystykorvan kaveriksi ja siellä se viettikin elämästään 4,5kk. I-pentujen puolivuotistreffeille Nopsa saapui siskonsa Midan kyydillä ja enpä tosiaan uskonut, että sille tielleen se jäi. 

Eka maastokisa Laihialla syyskuussa 2016
Kuva: Harri Niemi

Ympyrä sulkeutui, kohtalo muutti kulkuaan ja Nopsa oli jälleen meidän laumassamme. Nopsan elämä entisessä kodissa oli ollut hieman levotonta toisen nuoren whippetin kanssa, joka ei ollut antanut kenenkään nukkua halutessaan villitä pikkusiskoa jatkuvasti leikkiin. Kun Nopsa tuli pentutreffeille pitkälle viikonlopulle, rauhoittui kotielämä Salossa ja entinen omistaja mietti kaikkien, erityisesti Nopsan parasta ja tarjosi sitä takaisin minulle.  
Nopsa tositoimissa. Kuva: Heidi Koivula

 Nopsa on aika on/off koira. Se joko menee täysillä tai sitten se makaa ketarat ojossa sängyssä. 

Nopsa on aivan ihana, omalaatuinen koira. Se on oikea kainaloinen ja tykkää kovasti läheisyydestä, mutta on toisaalta hyvin itsenäinen ja viihtyy hyvin myös itsekseen. Sillä on katseessaan sellainen tietty viisaus ja se on toisinaan vähän tosikko äkkiseltään katsottuna. Nopsalla on kuitenkin pilkettä silmäkulmassa ja sen nyrpeä ulkomuoto pettää usein, se on varsinainen pikkuapina kotona. 

Nopsan kanssa koetut hetket harrastusten parissa ovat olleet erityislaatuisia ja saaneet aikaan enemmän tunteita kuin mitkään aiemmat. Se mutkikas polku, mikä on sen kanssa yhdessä kuljettu on tehnyt meistä saumattoman tiimin ja jokainen kisasuoritus tuntuu minulla sydämessä kun näen sen pienen raidallisen luuserin jahtaavan viehettä ihan oikeasti tosissaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...