Uni

Vi’waun Unique

“Uni, Raoul, Rouu, Rauli, Unssi, UnnurJ, J.,Untti,Uikku,Uikkuri,Puntti,Unesico,Unesco,Schiko,Schikokoira,Shintti,Apinakoira,Unikko,Uniikki..”
Rotu: Whippet
 18.02.2009-14.4.2020
virallinen mitta: 48,4cm
kasvattaja: Kennel Vi’waun, Iitu Andersson
näyttelyt: SA
maastot: SA
rata: 3 ratastarttia, ajat ei päätä huimaa, mutta hauskaa on ;)
Silmät tutkittu 2013: terveet, ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Uni toimii kennelliiton kaverikoirana.


UNIN OMA VIDEO
——————————————————————
Uni 4v, kuva Elina Asikainen

Jokapaikanhöylä. Chef Raoul. Paatumaton ruokavaras. Aivan yksin ei Uni viihdy alkuunkaan, vaan on hyvin seurallinen ruokavaras, joka ulos päästessään juoksee tuulen lailla, ja pudottaa välillä korvansa matkalle.
Uni neiti saapui Bean kaveriksi pääsiäisenä -09, kun oli ensin vajaa 8 viikkoa takaperin saanut allekirjoittaneen rakastumaan kuvien perusteella kolmen vuorokauden ikäiseen sinifawn/valkoiseen itseensä. Hakuhetkellä jännitys oli päätä huimaava, vaikka oltiin käyty jo naperoa katsomassa 3 viikkoa takaperin. Pentua itketti niin vietävästi ensimmäinen automatka, mutta jo yö sujui ongelmitta, eikä yhtään pissiä tehty sisälle! Tässä vaiheessa todellakin toivottiin liikoja, osoittautui nimittäin, että vielä 8kk ikäisenä kakkapaikka Unin mielestä oli parvekkeen oven edessä, eikä juuri äsken ulkona puistossa.
Uni oli kauhea pentu. Äänekäs, vilkas ja liian omatoiminen. Pentuna sen bravuuri oli juosta aamupissin jälkeen sisälle, portaikon alle, kakalle. Raoull myös tuhosi kaikenlaista mukavaa pientä irtaimistoa. Uni on aina hyvin onnellinen koira, sitä ei paljo huolet paina ja sillä on aina hauskaa. Uni on kovapäinen koira, joka ei nostaisi päätään sohvalta vaikka takapihalla räjähtäisi pommi. Unille ei vittuilla, se oli varsinkin nuorena varsinainen nakkikiskalla huutelija ja oli aina valmis tappelemaan muiden kovapäisten narttujen kanssa. Oman lauman kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia ja Uni rakastaa maata toisten päällä tai kainalossa. 

Uni palvoo silmää, mutta esittää se ei silti osaa ollenkaan. Siksipä se jääkin aina kiinni, jos on ruokavarkailla, muttei se silti koskaan opi. Mitään Uni ei tee miellyttämisen vuoksi, mutta ruoan eteen se heittää vaikka voltin. 
Aamuisin Uni herää aina yhtä iloisena uudesta päivästä, se heittäytyy syliin ja puree hellästi nenää. Aamupissille lähdettäessä on joka aamu otettava lelu suuhun, ja se suussa “juteltava” hurjia määriä samalla sohva-sänky-lattia-sohva -väliä hyppien.Uni ei välitä siitä, onko nyt kiire vai ei. Aikuistuttuaan Uni viettää kaiken aikansa sohvalla nukkumassa. Ruokakupin kolahdus saa kuitenkin sen kinttuihin vipinää ja vielä 11-vuotiaana se huitelee tuulispäänä metsässä omia polkujaan. Täysillä. Uni on ollut terve, ainoastaan murtuneita poskihampaita (kuinka ironista että sika-ahneen koiran ainoa "sairaus" on ollut huono purukalusto) on jouduttu poistamaan eläinlääkärissä. 

Uni on sairalloisen ahne koira, joka keksii mitä ihmeellisimpiä keinoja varastaakseen ruokaa jäämättä siitä kiinni. Koirat viettävät päivänsä koirahuoneessa portin takana ja muutaman kerran on käynyt niin, että koirat on jätetty sinne aamulla ja sieltä ne löytyvät myös iltapäivällä. Keittiössä on kuitenkin tapahtunut jotain kummaa, esimerkiksi leipäpussi löytyy pöydältä tyhjänä. Rikoksen tekijä on kuitenkin palannut rikospaikalta takaisin koirahuoneeseen portin yli, ja on siellä kuten ei tietäisi mitään keittiömurrosta. Unille syötäväksi kelpaa lähestulkoon mikä vain, parasta on tuore lämmin kakka suoraan kaverin takapuolesta. 
Yksinolo ei tuota ongelmia, kun joku on kaverina, mutta yritäpäs jättää neiti aivan yksin kotiin..  Voisit luulla takaisin tullessasi, että asuntoosi on teljetty ihka-aito ja villi susi, joka ulvoo kuutamolla laumaansa.
Uni on harrastanut kotilenkkeilyn ja kesäisin uimisen lisäksi maastojuoksua ja näyttelyitä, joissa on pärjännyt ihan kivasti, ainakin Uni nauttii jokaisesta hetkestä täysillä! Nykyään Uni toimii lauman hovinarrina ja suunnistusoppaana.
“Hiljainen, oikeastaan ei niin hiljainenkaan, hiihtelijä” äitini sanoin, Uni nimittäin laahaa takajalkojaan kävellessään ja saa aikaan hauskan suihkivan äänen. Se siis hiihtelee aina pitkin poikin sisällä. Kisoissa Uni oli aina niin tosissaan. Suunta ei välttämättä ole ollut koskaan selkeä, mutta täysillä mentiin ja vieheen perään on paiskittu menemään vaikka sen harmaan kiven läpi. 

Uni pitää huolen, että siitä tykätään ja se rakastaa kaikkia ja kaikkea ja kaiken tulisi myös sen mielestä rakastaa sitä. Uni ei paljon kysele, kun hyppää vieraidenkin syliin halittavaksi ja antaa suukkoja eläinlääkäreillekin. Uni ei pelkää mitään eikä ketään. Se on röyhkeä ja itsevarma koira, joka on varmasti nauttinut elämästään 100% täysillä joka hetki. 
Uni on oikea päivän piristysruiske, siinä isommatkin huolet katoaa, kun katsoo sen pöhköä menoa ja lapsellisuutta, aivan mahtava koira! Ikinä ei uskoisi, että Uni on jo 11-vuotias. Se on sekä ulkoisesti että sisäisesti vielä hyvin virkeä ja vetreä pöljäke.
Uni on myös tunnettu huvittavista nukkuma-asennoistaan..

Suurin persoona nukkui pois sylissäni 14.4.2020 tehtyään viimeisen ruokavarkausreissun, harmillisesti koirien lääkekaapille. Uni lähti omaan tyyliinsä. Näyttävästi, nopeasti ja kuin varkain. Ikävä on ihan suunnattoman suuri. 
Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...