sunnuntai 27. helmikuuta 2011

kaikenlaista pientä

Vitsit oon ylpee tuosta Unista. Se on aikuistunu ihan kamalasti Ilon tultua! Ja se on niin maailman paras isosiskokin. Siinä, missä Bea ei halua Iloa kylkeensä kiinni ja ahdistuu sen häiriköinnistä nukkuessaan, antaa Uni Ilon nukkua päällään, kainalossaan, vieressään, purra korvia, häntää, kaulaa.. Sellasta peruswhippet -toimintaa.
Sitten Ilo pesee sen korvia ja menee aina viereen pötkölleen. Ja Ilo on niin huippu, kun se ihailee Beaa, ehkäpä juuri siksi, ettei Bea kauheasti sen kanssa hengaile. (toki leikkii välillä) Yksi ilta nauroin kippurassa, kun Ilo taas tavalliseen tapaansa meni makoilee liian lähelle Beaa ja alkoi nuolla sen tassua. Bea piti sellasta pientä ininämurinaa ja irvisteli Ilolle niin kauheen tosissaan, ja Ilo vain silmät puoliummessa jatkoi jalkojenpesua.. Beasta Ilo on jotenkii ällöttävä liian lähelle tunkiessaan, muttei se sille koskaan oikeestaa ees suutu, mieluummin lähtee ite menee. Ja vaan ilta- ja uniaikaan, muutenhan Ilo saa esim uloslähtiessä roikkua Beankii takissa ja olla hyvin rasittava pieni pentu  :ihq: Sit on jännä, et Bea antaa kuitenkii nykyään paremmin Unin tulla lähelleen, mut Ilolle se on tosi tiukka tuossa asiassa  :D

Ainii ja Bean viha uroskoiria kohtaan alkaa olla aika totaalinen  :shock: Tuusniemellä sunnuntaina Bea nukku/makas käppyrällä retkituolissa ja venakkouros työns naamansa siihen kattoo, et mikä toi on. Bea ärjäisi sille, et mees matkoihis ja samoin jollekii valkoiselle paimenkoiralle se kanssa suutahti, kun se käveli meidän ohi kehän laidalla. Työns vissii sekii naamaansa liian lähelle..? Nartuille Bea ei koskaan ala mitään, et se ei siis halua mitään oikeeta riitaa, siitä on vaan jotenkii "hauskaa" komentaa uroksia. Käytiin kylässä Bean velipuolen ja sen whippetkamun luona, ja alku keikistelyhepuloinnin jälkeen Bea aloitti taas järjestyksenvalvonnan. Seppästen Nemoa kohtaan Bealla on jotain ihan uskomattomia patoumia, Nemo ei saa liikkuakaan hänen korkeutensa lähietäisyydellä sisätiloissa. (ja siis esim.automatkustaminen samassa häkissä onnistuu ihan no problem jne perushommat) Ulkona Bea sitten tykkää jopa juoksuttaa poikia, mutta tuo sisätiloissa komentelu on aikamoista.

Katotaan nyt, kunhan nähdään Bean true-love Kiriä , et mitä se sanoo. Kiri on siis sit taas sellainen uros, jota Bea rrrrrakastaa. Pussaili mm. Jyväskylän kv:ssa häkin läpi(kuka tahansa muu niin lähelle kuononsa työntävä uros ois saanu äkäisen ärjäisyn tai irvistelyä), tervehtii aina suurella ilolla kisoissa, ja juoksutti ihan intopinkeenä viime kesänä hiekkakuopalla.. Jännä Bea. 
^Bea ja Kiri viime kesänä

Ilo täytti 14 viikkoa, ja Lotta kera Adan kävi katsomassa neitiä. Hienoksi haukuttiin ;)

Lotta ja Ilo
Ilmoitin sittenkin Bean talvimaastoihin. Nyt hirrrvee treeni päälle sitten vielä pariksi viikkoa. Onneksi Bealla on hyvä pohjakunto, ja eipä ole tarvinnut kärsiä juoksuista tai valeraskauksista sitten viime huhtikuun, joten peruskunto ei ole päässyt sinällään niiden takia plörähtämään. Mennään siis parin viikon päästä Jyväskylään samalla Iloa näyttämään itse hra kasvattajalle ja käydään Lotan kanssa pyörähtämässä Mustialassa. Huomenna meen käymään Joensuussa neljä päivää Bean kanssa kaksistaan, kun tullaan takaisin tänne hiihtoloman viettoon heti loppuviikosta. Uni ja Ilo jää "mummun ja ukin hoitoon" (katotaan, miten riekaleina hoitajilla on hermot muutaman päivän jälkeen.. ;) )

1 kommentti:

  1. Itse hra kasvattaja...heh! Kohta Ilo saa kokoistaan painikaveria...vauhtia ja vaarallisia tilanteita!!!

    VastaaPoista

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...