lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hupsista!

Kuukausi näkyy hujahtaneen viime kerrasta, kun on tänne kuulumisia rustailtu. Pahoitteluni, korjataan tilanne!

Omistaja käväisi viikon verran aurinkorannalla Turkissa ja whippetit viettivät tuon ajan "mummoa ja ukkia" vauhdittamassa. "Uni ei saa lihoa ja Ilo ei saa laihtua!" Olivat omistajan saatesanat koiranhoitajille kirjallisen ruokintaohjeen päälle. 
Hyvin mummu ja ukki olivat urakastaan suoriutuneet. Turkkiin tuli viestiä lähes päivittäin, että "juoksivat tänäänkin jäällä kuin hullu-hemulit" Eli voin kuvitella, mitä hepuleita siellä on kevätauringon alla innostututtu vetämään. Neiti reisilihas oli tietenkin hieman nirsoillut eväidensä kanssa, vaikka ostin niille reissueväiksi maukkaan liha-aterioita ja valmiita kasvis-lihaseoksia. Ei Pilleri kuitenkaan ollut onneksi päässyt laihtumaan, mutta Uni sen sijaan oli ehkä jopa hieman kiinteytynyt! 

Ekaa kertaa tänä keväänä omistaja otti eilen Punton kyytiin pari viikkoa sitten takaisin Kuopioon muuttaneet Elinan ja Rosien omien ruoskahäntiensä lisäksi ja karautti Norolle, kun oli kuullut, että siellä on jo ihan juostavassa kunnossa hiekkamonttu. Ja olihan se! Ei varmaan tarvitse kertoa, miten innoissaan whippetit olivat sulasta hiekasta ja parista pehmeäpohjaisesta ralliaukeasta. Ilo ja Rosie pitivät pitkästä aikaa ihania hippaleikkejä ja Uni kävi tavalliseen tapaansa kiipeilemässä pitkin hiekkarinteitä pupujahdin toivossa. Bea kaivoi hiekkaa hullunkiilto silmissään ja omistajat nauttivat. 
Rosie ei osunut kuvaan :( Mutta siellä ne mualiman omistajat seisoo!

Rosie, Bea ja Ilo sekä lumia taattu kuvanlaatu!:)



Kivan levee reisi, neiti reisilihas! :D Nyrpelö Rosiekin näyttää ihan itselleen!

Ja maailman älykkäin Unsku-rakas!



Kaverukset. Uni on jotenkin saanut ehkä kolmannen aivosolun niiden kahden aiemman toisiansa jatkuvasti jahtaavan kaveriksi. Se on aivan äärettömän helppo ja rauhallinen koira nykyään. Lenkeilläkin se on kopan myötä muuttunut paljon kiltimmäksi, ei enää runttaile muita ihan niin kovasti. Se on ihana sylikainaloinen, joka osaa nauttia elämänsä jokaisesta hetkestä täysin rinnoin: ks.ensimmäinen kuva.

Lapsiystävälliset whippetit.

Bea ja Bodari saalistamassa parvekkeen aurinkoa.

Kuopion keskustan kaverikoiralenkillä oli kaikenkarvaista porukkaa.

Sonjan kanssa meille on tullut jonkinlaiseksi tavaksi käydä Niuvan jäällä useasti viikkoon, vielä kun se kantaa! Tytöt ei oo ollenkaan välineurheilijoita..

Surkukoira Bea. 

Bea ja Uni aurinkoa saalistamassa.

Bean kanssa tuli joskus viime kuussa täyteen kokonaiset 6kk kaverikoirana ja tästä palkinnoksi se sai virallisen kaverikoiran merkin: huivin!

Ei meille siis kummempia kuulu. Treeniä, hyvää ruokaa, lepoa ja kisakautta odotellaan kovasti. Ilo ja Uni on ilmoitettu Whippetharrastajien maastomestaruuksiin parin viikon päähän. Toivotaan, ettei tule mitään esteitä (niitä hiton juoksuja) sotkemaan kuvioita. Bea aloittanee vasta ratakisoista eikä ehkä juoksekaan maastoissa, paitsi jos sattuisi jossakin olemaan kesäkuussa pitkässä heinäpellossa aurattu ura!:D

Uni ja Ilo kilpailenevat alkukaudesta etenkin maastoissa ja varmasti myös radalla. Ilo olisi ainakin mukava ilmoittaa Ouluun tähtisprintteihin, siellä sillä voisi kulkeakin kv-ajan verran. :) Omistaja päätti myös, että Tuusniemen kaaos pitää korjata kunnolla ja ilmoitti Unin kolmeen näyttelyyn kesälle. Käydään näyttämässä, että kyllä me oikeasti osataan!;) Kuopiosta alkaisi näyttelykesä toukokuun lopussa. Ilo sai myös varasijakutsun Suomi Cupiin, jonne kyllä lähdetään jos tulee oikea kutsu. Avoin maasto on kyllä myös harkinnassa ja Ilo osallistuu myös tottakai maastoderbyyn, jos kaikki menee suunnitellusti. Onneksi Vanni on Ilon kanssa samanikäinen, niin meillä on taattu matkaseura ainakin!:)

1 kommentti:

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...