lauantai 29. kesäkuuta 2013

Juhannusjuoksuilla Oulussa

Tavalliseen tapaan kavereiden kysellessä juhannussuunnitelmista, vastasin: "Mennään Ouluun ratakisakarkeloihin, kuten aina." Helppoa, kun ei tarvitse joka kerta pähkäillä, kenen mökille mennään ja millä porukalla. Juhannus juhlittiin siis tälläkin kertaa Virpiniemen Greyhound Stadionilla ja yhtä kivaahan siellä oli, kuin aina ennenkin!
 Ilo ja pikkuveli Nitro tulomatkalla Oulusta kohti Kuopiota.

Allekirjoittanut sai jollakin ihmeenkaupalla houkuteltua kanssaan asuvan miespuolisen viettämään juhannusjuhlia Ouluun whippetracingin pariin ja oiva apuhan "kennelpojasta" olikin.

Joonas ja Ilo odottelemassa Yöttömän Yön starttia lauantaina.

Saimme arvon Nitron seuraamme juhannusaattona, kun se kävi juoksemassa soolon ja toisen ryhmän omistajansa Tiian kanssa. Tiia kuitenkin lähti jatkamaan keskikesän juhlaa ja Nitro jäi meidän seuraksemme tarkoituksenaan juosta seuraavana päivänä viimeinen ryhmä.

Kaunis poika!

Ja kivaa on!

Bea makkarakytiksellä.

Niin, meidän tyttötriohan vietti perjantain Juhannusracen jälkeen suurimman osan ajastaan irti, eikä niitä jaksanut kiinnostaa, vaikka ihan vieressä pörräsi muita vinttikoiria ja ihmisiä. Kiltisti makoiltiin omassa paikassa ja katseltiin aurinkoista aattoiltaa.

Nitro ei jäänyt ikävöimään mammaa, sen verran tuttu on meidän porukka sille jo. :)

"Joko päästään pupun perään?" Kyseli Bea, joka pääsi ryhmäkaveriksi molempina päivinä.

Uni torstai-iltana saunassa.


Tytöt "mummun ja ukin" luona käymässä Iisalmessa matkan varrella.

Kuva:Heidi Koivula

Uni ja Bea toimivat siis koko viikonlopun koejuoksukavereina ja oikein mallikkaasti toimivatkin! Hienoja likkoja!

Bea on ruennut ottamaan aika nappilähtöjä. ;) Sinisellä Nitro, punaisella Karma ja viimeisenä kopista ulostautui Uni.


Kuva:Heidi Koivula
Missikin juoksee ja ihan tosissaan!

Kuva:Heidi Koivula

Bea kiriii Kanelin ryhmäkokeessa lauantaina. Hienosti kiskolla juoksee nämä minun näyttelylinjaiset..

Kuva:Heidi Koivula

Perjantain juhannusracessa Ilo oli odotetusti ylikorkeiden viimeinen, eli 6. Se tosin juoksi omaa tasoaan huonommin, eikä kummastakaan lähdöstä irronnut sitä odotettua kv-aikaa. Juoksut näyttivät ihan hyvälle, mutta kaksi muuta koiraa olivat kauhean nopeita ja Ilo jäi aika paljon kaarteissa ja loppusuoralla. Lie sitten usko loppunut, ettei pupua kuitenkaan saa kiinni? Lähdöt olivat ihan ok, mutta eivät totuttuja tykkilähtöjä, joita Ilo yleensä ottaa. Hyvin pysyi porukassa mukana ekaan karteeseen, jossa alkoi hakea asemiaan ulkoa ja jäi jälkeen. Handleri oli kuitenkin tottakai Lilliin todella tyytyväinen ja koira oli onnensa kukkuloilla.

Lauantaina Ilo pääsi ihan täyteen kuuden koiran lähtöön 350 metrille, hui! Ja oletus oli, että se todellakin tulee taas viimeisenä maaliin. Lähtökopeille kävellessä tajusin, että voihan pee.. se sai taas ykköskopin. Eli se tulee ekana ulos ja jyrää muita päin.. 
Loppusuoralla tilanne olikin tämä. Ilo keltaisella vitosmanttelilla.

Lähtö oli todella hyvä! Ilo tuli ekana kopista ulos, vaikka sai siis taas sen kirotun ykköskopin! Me ei tykätä siitä, kun Ilo hakee mielellään ulos ja muut sisään niin tulee helposti törmäilyjä.


Tiukkaa vääntöä. Aikas hyvin Ilolla riitti uskallusta painaa. Ilohan haluaa tässä selvästi hakea linjaansa ulkoa ja Martti taas sisältä.

Takasuoralla asemat olivat yllättävän hyvät! Ilo pysyi mahtavasti vauhdissa mukana ja jäi sopivasti "pussiin", eikä päässyt vetämään itseään ulos.

Kakkoskaarteen jälkeen Ilo rupesi kuitenkin hakemaan parempaa asemaa, jotta katsekontakti pupuun säilyisi ja etsi paikkaansa sillä seurauksella, että putosi hännille. Loppusuoralla se kuitenkin paransi selvästi ja tuli vielä Lekurin Kingin ohi omalla ennätysajallaan 23,91sek ja siis samalla, jeeeeeeeee, kv-ajalla! Hieno juoksu Ilolta ja erityisesti kokemusta roppakaupalla lisää. Omistaja taas pillahti itkuun lähdön jälkeen, niin hienoa työtä minun Iloni teki.

Unsku on pro, vaikka onkin melkein maailman hitain!

Ilo ja Nitro :)

Eli se ois Ilolla yhdestä kv-ajasta kiinni enää! Jospa neiti reisilihas ei aloittaisi juoksujaan ihan vielä, että päästäisiin rataderbyyn 7.7.. 

Bea murunen täytti tänään 5 vuotta! Maailman kultaisin ja uskollisin koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...