tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kauppi 28.7

Ilo ja Uni oli ilmoitettu PMM-13 kilpailun sijoituslähtöön ja ilmosin ne pitkälle matkalle, koska ajattelin, ettei siihen tulee montaakaan muuta koiraa ja tytöt saisivat juosta molemmat oman juoksunsa. Halusin muutenkin nähdä, millaisen ajan Ilo pystyy juoksemaan 480 metriltä. Oltiin yötä Ilon kasvattajien matkailuvaunussa ja voi kun pitää kyllä kehua taas tyttötrioa, oli ne vaan taas niin mallikkaasti koko reissun ajan. Ihan parhaat tytöt! :)

Kun sain käteeni kisaohjelman heitin samantien sen kuuluisan kirveen kaivoon. Pyh. Joo, samassa lähdössä oli omieni lisäksi Winsome Yankees Apache, jonka lennättämiä hiekkoja Ilo on jo liian usein saanut karistella silmistään ovaalilla. Lyhyellä matkalla Ilo vielä jotenkin on pysynyt matkassa mukana, mutta jo 350 metrillä olen huomannut sen nostavan päänsä pystyyn vikassa kaarteessa, kun kaverit ovat jo yli maalilinjan ja pupu pysähtyy. Olin jo aikeissa vetää koirani pois koko lähdöstä ja olisi pitänytkin. Jos maastokokeessa voi pariksi sattua koira, jonka suoritus vaikuttaa negatiivisesti oman koiran suoritukseen, niin kyllä se voi käydä myös radalla tämmöisille hitaille koirille. Omat koirani eivät ole vielä niin "urautuneita" radalla, että juoksisivat ovaalin täysiä ympäri vaikka ilman viehettä. Ei. Varsinkin Ilo vielä nuoruuden hölmöyttään ajaa viehettä niin tarkasti, että vastaa sen jokaiseen heilahdukseen (maastoissa ei aina kroppa ehdi..) ja jos pupu häviää kauas, oikeastaan näkymättömiin, ei se näe syytä antaa kaikkeaan.  

Sama nähtiin taas. 
Lähtö. 
Ilo ja Uni poikkesivat molemmat tavoistaan ja Ilo otti paskan lähdön ja Uni hyvän lähdön. Uni kiilaa aivan suoraan kiskolle aina, Ilo taas tuttuun tapaansa lähtee enemmänkin kohti ulkoaitaa.

Siinä sitä haetaan omaa paikkaa. Olin ennakoinut kyllä tätä tapahtuvaksi, jos käy kuten Ilolle aina käy, ja se saa sen hemmetin kirotun ykköskopin. Siinäpä tytöt sitten kylkimyyryä menivät jonkin matkaa, kunnes Ilon vauhti vei sen Unin ohi ja se pääsi ulos. 
Lyytillä oli siis oikein mainiosti omaa tilaa painella minkä kintuistaan pääsi ja sehän paineli.

Kun katsoin PM-13 kisan C-finaalin lähtöjä, joissa oli molemmissa vain yksi koira, mietin että tyytyväinen saa olla, etteivät omani heittäneet leikkiä kesken tai alkaneet pelleillä keskenään. Nämä C-finaalin koirat pääsivät juoksemaan juuri niin lähellä viehettä, että ne pystyvät puristamaan itsestään sen viimeisenkin voimanrippeen ja yrittämään kaikkensa saadakseen vieheen kiinni.

Ilo tuli viimeiseen kaarteeseen kurkkien, että mihin se viehe nyt meni ja juoksi kyllä loppumatkan maaliin ja vieheelle, mutta ei täysillä. Uni tuli maaliin 6 sekuntia voittajaa jäljessä ja juoksi yli sekunnin huonommin, kuin viime syksynä saman matkan. Eli eipä sekään varmaan aivan kaikkeaan antanut, jos aika oli tuollainen, koska se kuitenkin teki alun törmäilyä lukuunottamatta hyvän juoksun kiskossa kiinni. 

Ei ole helppoo olla ylikorkea ja hidas. Ei siis tullut Ilolle tällä kaudella sitä valioivaa kv-aikaa. Nyt se alkaa auttamatta juoksun jälkeen hidastua eikä radalle ole järkeä lähteä, jos ei ihmettä tapahdu. Lokakuussa se ehtinee Kartanolle, mutta katsotaan nyt. Ilolla on ollut sairaan huono tuuri lähtöjensä kanssa, se on juossut nopeasti laskettuna 15 lähtöä ja 10:ssä niistä on ollut joku todella nopea koira, kuten Sattuman Bj-Mahitis, Probaxon Bubble tai aiemmin mainittu Lyyti. Ykköskoppi on sattunut varmaan muutamaa lähtöä lukuunottamatta kaikkiin ja aina on tullut melkein kontaktia toisen kanssa ajolinjoja hakiessa.. Sijoituspisteet on jotain 13, mutta niin vaan samoissa lähdöissä on aina noita 30-40 pisteen koiria. Pitää varmaan jatkossa ilmoittaa sitä pelkästään sijoituslähtöihin, jos jonkun kerran sattuisi tuuri ja saisi tasaisempia kavereita. Arvokisoissa on aina yritettävä pysyä muiden ylikorkeiden perässä ja se tuntuu mahdottomalle tehtävälle. Wideriä siitä ei saa, koska kyllä se käy keskilinjan sisäpuolella kaarteissa, vaikka suorilla vetääkin ulkona. Ei voi mitään, aina ei mene nallekarkit tasan. Ahkerasti ollaan ainakin yritetty täältä käsin rataa harrastaa. 


Kuvat, joissa ei copyja on ottanut Erkki Ruusunen. 


Tilityksestä huolimatta kesää on vielä jäljellä ja meillä on suunnitelmissa pyörähtää muutamassa maastokokeessa, Ilon juoksukunnosta riippuen. :) Beakin pääsee osallistumaan, Kalakukkoihin nimittäin!:D Tylsä Tampereen reissu sillä olikin, kun sen oli alunperin tarkoitus juosta ryhmäkoekaverina, mutta olikin lopulta ihan turistin roolissa koko viikonlopun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...