torstai 23. tammikuuta 2014

kuvakuulumisia pakkasviikoilta

Uni omana itsenään.

Suloinen Memmu

Klo 07.32 ja normaali aamukiire. Saat aikuiset koirat hereille kilauttamalla ruokakupit pöydälle täyttöä varten. Laittelet ruuat kuppeihin, annat luvan syömiseen ja lähdet nopsaan kaivamaan takkeja kaapeista, otat hihnat valmiiksi oven eteen, vedät kengät jalkaan, pipon päähän ja takin niskaan. Koirat lopettelevat ruokailua. Ne lähtevät pyyhkimään suutaan mattoon ja yrität napata niitä tässä välissä pukuasemalle. Epäonnistut. Ilo ja Mei alkavat riehua sohvalla omia aamuleikkejään. Uni painelee omaan petiinsä ja Bea häviää sohvan nurkkaan. Kutsut koiria topakkaan sävyyn ja Bea maleksii puettavaksi. Kun saat Bean puettua, etsit Unin käsiisi ja puet sen. Saat riehukaksikon eteiseen ja virittelet niille takkeja samalla, kun vaivihkaa kaksi aikuista whippetiä katoaa takaisin koirahuoneen lämpimiin peteihin. Pyyhit hikeä otsalta. Avaat oven. Mei ja Ilo kävelevät rappukäytävään. Unia ja Beaa ei näy missään. Kutsut ne vaativaan sävyyn mukaasi, Jes, sait ne rappukäytävään. Kävelet portaita alas hanskassa tai kaulaliinassa roikkuvan greypennun ja oikean jalan kanssa samaa tahtia kulkevan Ilon kanssa. Vilkaiset taaksesi, Uni ja Bea eivät tule perässä. Kutsut niitä entistä tiukempaan sävyyn. Ne seisoskelevat vielä kolmannessa kerroksessa. Opit tästä jotakin ja seuraavina pakkasaamuina puet koirille hihnat jo sisällä. Talutat kaikki neljä hihnoissa kolme kerrosta alas, avaat ulko-oven ja vedät kaksi matelevaa whippetiä ulos greypennun ja juoksijawhippetin perässä. Bea kysyy saisiko kyykätä heti oven eteen pissalle ja kiiruhdat kohti metsänlaitaa ja sallittua tarpeidentekopaikkaa. Bea ja Uni tekevät salamannopeasti asiansa ja mulkoilevat leikkivää ja käpyjä heittelevää greypentua ja pissapaikkaa etsivää Iloa. Ne seisovat tärisevinä paikoillaan ja nostelevat tassujaan. Kun Mei on saanut myös kakat tehtyä, juokset nopeasti sisälle haluavien whippetien kanssa takaisin, jotta kuninkaalliset pääsevät mahdollisimman nopeasti nukkumaan lämpimiin peteihinsä. Näin meillä siis, kun pakkasta on mittarissa -25 astetta. Wuhuu.
Kaunis Ilo.

Blondi Unsku 

Viisas Bea

rakas ystävä.

Mei viikko sitten. Hienosti lapsi kehittyy! Tosi taitava alkaa olla myös sisäsiisteysjutuissa: ennätys päivällä pissaamatta on 5h 45min!:) Kakkoja ei tule lähes koskaan sisälle.

Kaverit ja riehusohva.

Pakkasista on ollut se hyöty, että saatiin uusi juoksupaikka jäiden myötä! Viime viikonloppuna oli vain -14 pakkasta, joten päästiin kunnolla ulkoilemaan. Lauantaina käytiin Kurkimäessä Vannin, Iitun ja Hillan luona juoksemassa metsässä ja lammenjäälllä.


seitsemän vinttikoiraa ja Sonja.

Oma laumani.

Hilu, Iitu ja Vanni muotokuvineen. (allekirjoittaneen käsialaa siis)

Sunnuntaina oli ihana aurinkoinen ilma, vaikkakin hieman kirpakka. Päästiin kuitenkin hyvin ulkoilemaan tällä kertaa Hiltulanlahden jäälle. Mei oli tosi ihana koko viikonlopun, kun pääsi kunnolla tuhlaamaan energioitaan. Arkipäivien ulkoiluilta ei ole kuvatodisteita, koska silloin lenkkien aikaan on jo aina pimeää. 

Bea on tosi jämäkkä seisotettava, sen takajalat ei valu mihinkään ja se seisoo kuin tatti siinä, mihin sen laittaa. Harkkailtiin siis pikkuisen Jyväskylää varten.


Omistaja on ruennut entistä enemmän kokkailemaan koirille. Muutama päivä syötiin tämmöistä sekoitusta: tummaa riisiä, sikanautaa, läskiä, piimää, kananmunaa, vihanneksia soseena, öljyä, merilevää ja b-vitamiinia höystettynä nappulalla.

Riisit ja vihannekset kiehui kattilassa tovin ja kananmunat keitin. Lihat tietenkin raakana. Maistui!

Ilo ja Uni olivat ainakin hyvin raukeita liikunnan ja hyvän ruuan päälle.. :D


Mei kasvaa ja kaunistuu.

Ja osaa myös hän oikeanlaisen rentoutumisen.Pakkohoito.

Mei yrittää saada Bealta luuta aina vaikka millä kikkailulla, ja jos haukkuminen ei tehoa, alkaa se pyöriä aina "vahingossa" Bean päälle napatakseen luun. 
  
Sitten, kun edellinen sörsseli oli loppunut syötiin broilerin maksaa ja heppaa kera nappuloiden, kananmunan, raejuuston, keitetyn porkkanan, merilevän, biotiinin ja sinkin. Niin nätissä rivissä apinalauma nököttää.


'
Mei kasvaa, mutta ei enää ihan niin vauhdilla. Nyt se painaa 17,1kg, eli kilo tullut viikossa lisää. Ei enää ihan kahta kiloa. Se on varmaan nyt jotain 53cm korkea. Sinkki- ja Biotiinilisä meidän lisäravinnevalikoimaan tuli lähinnä Bean karvattomuutta parantamaan. Tai ainakin kokeilemaan, toisiko karvaa takaisin. Katsotaan. 

Eilen törmättiin iltapäiväulkoilulla naapurin Elinaan ja Rosie & Sisu (täyttää keväällä vuoden) whippeteihin. Sisu ja Mei riehkasivat takapihalla pakkasesta huolimatta Bean ja Unin kärvistellessä hihnassa ja Rosien kalastellessa lintujen ruokia ja Mei juoksenteli jo yllättävän ketterästi. Se oli omasta mielestään tosi nopea ja yritti Sisua karkuun. Vielä ei ihan päässyt. :) Ilokin juoksutteli lapsia muutaman kiekan ja pisti Sisua ruotuun. 

Tämä koiranomistaja ainakin toivoo kovasti, että nämä inhottavat pakkaset jo lauhtuisi ja päästäisiin taas normaalisti ulkoilemaan, nyt kun valoakin alkaa olla vielä neljän jälkeen kivasti.   
Mei saa osansa pakkohoidosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...