maanantai 28. heinäkuuta 2014

Tiineysviikkojen kuulumisia

Timmi tyttö Ruotsissa.

Astutus tapahtui onnistuneesti 5.-6.6.2014. Heti kotiin palattuamme Ilo alkoi käyttäytyä hyvin rauhallisesti, huokailevasti ja syvällisiin ajatuksiinsa uponneena. 

Viikko 1: Ilon elämä on huokailua. Ruoka maistuu normaaliin tapaan ja lenkeillä ollaan virkeitä ja vauhdikkaita. Nestettä on alkanut kertyä hiljalleen.

Viikko 2: Ilo ei syö aamuruokiaan, närppii kupistaan vain lihat. Se on vaipuneena omiin ajatuksiinsa ja pitää huolta muiden koirien siisteydestä pesemällä niitä vielä tavallista enemmän.

Viikko 3: Käydään etelä-Suomen reissulla ja Ilon hyvin tuntevat Laura ja Joonas ovat myös sitä mieltä, että Ilo on tavallista rauhallisempi. Nestettä on kertynyt, eikä Ilo ole yhtään niin timmissä kunnossa enää. Ilo vuotaa vielä hieman tummanruskeaa "verta".

Viikko 4: Ilo on lähes paastonnut koko kuluneen viikon. Ultra kertoo, että pentuja on tulossa ainakin viisi. Omistaja juoksee kaupoissa hakemassa Ilolle milloin mitäkin herkkua, ainoastaan kissanruoka, broilerkinkkuviipaleet ja keitetty kananmuna pienissä määrissä maistuvat neiti nirsoilijalle. 
 kuvassa 30 vuorokautta ekasta astutuksesta:

Viikko 5: Ilo on edelleen nirso ruokiensa kanssa, aamuruoat tekevät selvästi pahaa ja se syö lähinnä iltaisin. 
36 vuorokautta

Viikko 6: Massu alkaa pyöristyä vauhdilla. Ilo syö kyllä, mutta ei mitenkään hurjan suurella ruokahalulla. Ruoka maistuu paremmin, jos kupin laittaa korkeammalle kuin maantasoon. Leikkiminen muiden kanssa ei kiinnosta kovinkaan paljon, ainoastaan rakas frisbee saa aikaan hillittyjä hepuleita. Ilon vatsa oli sekaisin parina päivänä. Kirkasta limaa tulee hieman.
42 vuorokautta 15kg

45 vuorokautta 15,6kg

Viikko 7: Ilo on muuttunut todella rauhalliseksi ja ulkonakin se lähinnä makoilee muiden juostessa. Pentujen liikkeet alkavat tuntua! Ilolla on todella kuuma ja se kärsii muita enemmän helteistä. On kuitenkin muuttunut aiempia viikkoja leikkisämmäksi ja haluaa uida ja olla touhuissa mukana. On todella läheisyydenakaipuinen ja haluaa öisin viereen. Paino nousee todella vauhdilla, jopa 200gr päivässä! Alkuviikolla Ilo vuotaa hieman kirkasta limaa.
51 vuorokautta 16,2kg

 52 vuorokautta, ensimmäiset liikkeet masussa tuntuvat ulospäin. :)

Viikko 8: Masu kasvaa nyt todella kovaa vauhtia! Kahdessa päivässä painoa on tullut 500gr! Ilo nukkuu ja lepää todella paljon, mutta on myös leikkisä ja aktiivisesti touhuissa mukana. 

kuvassa: 16,7kg 53 vrk 

Ensi viikko otetaankin jo sitten ihan rauhallisesti maalla. :) Jännittävää.

2 kommenttia:

  1. Mitä veikkaat, milloin alkaa tapahtumaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 63 vuorokautta on joko torstaina tai perjantaina. Voi myös olla, että alkuviikolla alkaa jo tapahtua.. Pitää rueta seuraamaan lämpöjä. :)

      Poista

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...