keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Sydän kultainen kertaa kaksi

Ilo ja Nopsa kävivät Evidensialla Taru Kangasniemen tutkimuksissa sydämen ultraäänitsekkauksen osalta.

Eläinlääkäri sai ihmetellä, ovatko tyypit edes hereillä koska niiden sykkeet olivat niin tasaiset ja matalalla koko tutkimuksen ajan. Kertoo jotain heidän rennosta ja stressittömästä elämänasenteestaan. :D 

Ilolla ultraus oli uusinta, ja kaikki arvot olivat pysyneet tismalleen samoina reilun kolmen vuoden ajan. Se sai siis täysin puhtaat paperit. 

Tyttärensä Nopsa oli ekaa kertaa tutkimuksessa ja sen arvot olivat lähes identtiset äitinsä kanssa. Sekin sai terveen paperit kaikilta muilta osin, mutta DCM-diagnoosi jouduttiin jättämään avoimeksi koska arvot olivat vähän yli viiterajan. Ilolla arvot olivat siis suunnilleen samat, mutta se voitiin lausua terveeksi myös DCM:n osalta, koska sillä oli seuranta-arvot ja ne olivat pysyneet muuttumattomina. Arvot lasketaan nykyään suhteutettuna koiran painoon ja koska kevyellä Nopolla on yhtä suuri sydän kuin mammallaan, olivat sen arvot joiltain osin tällä laskukaavalla sen verran yli viiterajan, ettei ell pystynyt lausumaan sitä tältä istumalta muuta kuin avoimeksi. Hän oli kuitenkin aivan varma, että vuoden päästä Nopsakin saa kaikilta osin puhtaan lausunnon, koska arvot tuskin muuttuvat yhtään mihinkään. 


Kaikenkaikkiaan siis oikein huippujee tulokset, vaikka toki se näyttäisi KoiraNetissä kivemmalle, jos Nopsallakaan ei lukisi siellä DCM: avoin. :D sairauksia ei kuitenkaan löytynyt, se on pääasia. 

Ja miten reippaita ja maailman helpoimpia nuo kaksi taas oli. Voi että mitä tyyppejä. Nyt voidaan hyvillä mielin lähteä etsimään valkeata Joulua savvoon! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...