keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Piinaava odotusviikko

59 vrk


Olen tässä synnytystä odotellessa lueskellut monia koirablogeja ja tarinoita erilaisista synnytyksistä. Harvemmin on kahta samanlaista ja poikkeuksia sääntöihin on aina. Itsellä on kokemus tähän mennessä vasta neljästä synnytyksestä, niistäkin jokainen on ollut erilainen. 

Häsän lämpöjä aloin mittaamaan vuorokaudella 55, kun odotettavissa on iso pentue ja ne nyt kai yleensä syntyvät mieluummin aiemmin kuin myöhemmin. Sunnuntai-iltana lämpö kävi 37,1 asteessa, yöllä mittasin uudestaan ja se oli 37,5. Aamulla 38,0 ja iltapäivällä 38,1. Mutta turhaan odoteltiin, mitään ei tapahtunut. Häsä söi koko ajan ja ulosti ihan normaalia pökälemuotoista kakkaa. Häsän silmät turposivat alaluomista ja nyt huomasin sen keränneen nestettä myös takajalkoihin, ei paljoa mutta vähän. Muuten tuo lämpökäyrä ei itseäni olisi vielä huolestuttanut, koska kyseessä tosiaan oli vain yksi alempi lämpö eikä sekään edes alle 37 asteen. Mutta tuo omituinen turvotus mietitytti ja aloin jo pelätä jotain raskausmyrkytystä. Siitähän ei löytynyt mitään tietoa mistään, joten soitin meidän vakkariklinikalle soittopyynnön lisääntymiseen erikoistuneelle eläinlääkärille. Hän ei ollut huolissaan, sanoi että myrkytys kyllä oireilisi muutoinkin. Hänen mielestään ei ollut mitään syytä tuoda koiraa näytille, koska kaikki vaikuttaa olevan hyvin vaan voidaan suosiolla odotella oikeaa lämmönlaskua. Mittaamani 37,1 oli todennäköisesti suolessa majailleen kakkapökäleen lämpötila. :D 

Näin olin itsekin ajatellut, mutta ihmismieli tarvitsi vielä varmistuksen asiantuntijalta, että voi jatkaa odottamista rauhallisin mielin. Ylläolevassa kuvassa näkyy hyvin ne turvonneet silmänaluset. Silmät ovat parissa päivässä alkaneet näyttää jo paremmilta, olen laittanut niihin bebanthen-silmätippoja ja putsaillut. Lämpö on tasaisen varmasti koko ajan 37,7-38,0 astetta. Piinaavaa odottamista, varsinkin kun tämä pandemia estää kaiken ylimääräisen. Ei siis viitsi lähteä ostoksille tai ulos syömään. Liikkuminen rajautuu työpaikan, ruokakaupan, metsän ja kodin välille. Huoh!
Kaiken päälle otin loppuviikon vapaata synnytystä varten ja olisihan se ollut kiva jos olisi ehtinyt pentujen ensimmäisetkin päivät olemaan kotona. Minun tuurillani Häsä synnyttää ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja taas yksi palkaton päivä lisää pois ensi kuun tilistä.
Häsä on ihanan reipas jäätävästä mahastaan huolimatta ja se menee edelleen lenkeillä aktiivisesti ja hyvällä mielellä. Silti, ihminen ei jaksaisi enää odottaa vaan mielellään näkisi jo ne pienet tyypit ihan livenä. 

Mutta, kyllä se odotus palkitaan lopulta aina. On se huvittavaa, miten nopeasti ne viikot ultran jälkeen vierivät mutta tämä viimeinen tiineysviikko sitten ei kulu millään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...