keskiviikko 19. lokakuuta 2011

kauden päätös: Hailuoto

kuva: Ilkka Niemelä

Viikonloppu vietettiin aivan ihanien ilmojen kera perämerellä päättämässä kisakausi maastokisojen merkeissä! Aurinko paistoi sekä lauantaina, että sunnuntaina ja lämmin lounaistuuli helli kilpailuttajia ja ruoskahäntäkoiria koko viikonlopun! Matti-myöhäiset, eli me, jotka ei olla turhan ajoissa tuon majoituksen kanssa, saatiin taas tuurilla mökki viikkoa ennen kisaviikonloppua! Lotan, Nemon ja Disan kanssa otettiin whipship ja suunnaksi Oulunsalo jo lauantaina aamupäivästä. Paikanpäällä kasapäin vaatetta varannut allekirjoittanut ihmetteli, miten luodossa ei ollutkaan pakkasta ja räntäsadetta! Katseltiin sitten muiden rotujen finaaleita aurinkolasit päässä ja kylmät fizzit kädessä ja oli kyllä niin mukavaa! Merituuli puhalsi raikkaasti, mutta lämpöisesti kasvoihin, upeat vinttarit juoksivat kilpaa muutaman metrin päässä ja olo oli niiin rentoutunut.

Sunnuntaina edellisillan "nuotiosavut" sattui vähän tukkaan, mutta eikun FRESHinä koiraa vaan eläinlääkärin tarkkiin ja kohtapa jo upealle radalle viemään. Rata oli kyllä huikean hieno taas! Siinä mitattiin niin koiran nopeutta, ketteryyttä kuin seuraamistakin. (ja tyhmyyttä: kuinka moni koira menis pupun perässä mereen? Yksi afgaani lauantaina menikin!)

kuva:Ilkka Niemelä
 Bea juoksi alkuerissä Jewgenistajan Rakkauspakkauksen kanssa ja oikomiseksihan se meni. Pari kyllä oikoi vielä enemmän ja Bea omalla ennakoinnillaan meinasi hukata vieheenkin pusikkoon, kun pari meni toisella puolen heinäkasaa ja viehettä piti vetää niin, että kumpikaan ei juoksisi sen eteen. Alkueräpisteet vaivaiset 226 (24pistettä vähemmän, kuin vuosi sitten!:D) ja sijoitus 13. kaikista startanneesta 17:sta nartusta. Finaaliin pääsi kuitenkin viimeisenä, joten eikun taas eläinlääkäriin tarkistelemaan.

Ylläolevasta kuvasta näkee hyvin, miten Bea juoksee vieheen vieressä, eikä seuraa enää ollenkaan niin tarkasti, kuin vielä vuosi sitten. Finaalissa neiti sai siis juosta yksin ja tyyppi piti kivaa.. :D "tuonne pupu ei tasan jää, oikaisempa tästä kohtaa tämän puskan. Ehei, mereen se EI mene, voin hyvin juosta tästä näin.."
 kuva:Ilkka Niemelä


Eipähän ainakaan päässyt pilaamaan kenenkää muun juoksua tuolla menollaan. Pisteitä tuli 231, (siis 33 vähemmän, kuin vuosi sitten!!!) ja sijoitus pysyi samana, eli 13./17 ja yhteispisteet 457 :D Ihan kiva, yhteensä siis 57 pistettä kehnommin, kuin vuosi sitten.. Mutta Bea pysyi ehjänä, jaksoi hienosti ja sillä oli hymy kasvoilla koko radan pituuden ja vielä pitkään sen jälkeen, paras palkinto siis.

 Tosi mukavaa, että kaksi kautta kisannut koira osaa jo noin lahjakkaasti oikoa ja ennakoida. Suunta on tuskin ainakaan ylöspäin enää tuosta. Johan tämän näki keväällä whippetharrastajien maastoissa ja derbyissä, mutta kun Cupeissa se juoksi niin hyvin, joten ajattelin, että hiekalla&näköesteiden kera se voi vielä juosta omaa tasoaan. No ei näköjään. On tauko ihan paikallaan ja ehkä ensi kaudella Bea ei Cupeja lukuunottamatta maastossa kisaakaan. Katotaan, miten siellä menee.

kuva: Ilkka Niemelä

Lainailen tässä Ilkka Niemelän hienoja kuvia, kun oman kameran kuvat ja Disan huikean hieno finaalijuoksuvideo on vielä kamerassa, kun ollaan lomailemassa siis porukoilla ja kameran piuha Joensuussa..

Disa teki siis aikamoisen hienon juoksun varsinkin finaalissa ja nousi sillä yk-narttujen kolmanneksi! Alkuerien meno oli pelottavaa katseltavaa, vauhtia oli liikaakin ja broileri törmäsi mm.yhteen hiekkadyyniin aika inhottavan näköisesti. Finaalissa Disan juoksu oli upeaa katsottavaa! Nyt pysyi vauhdissa käännöksetkin mukana ja pisteet olikin hienot 254! Yk-narttujen finaalin parhaat siis, mutta kun alkueräpisteet oli niin "huonot" jäi SERT YHDEN pisteen päähän!! Harmitti kyllä niin vietävästi, kun pisteitä laskin ja yhteen ynnäsin ja vertasin muihin narttuihin siinä dyynin reunalla seisoessa.. Suoritus oli kuitenkin tosi mahtava ja Disa näytti, että kyllä se osaa maastoissakin tosiaan painella!

Reissu oli ihan kertakaikkisen mahtava, vaikkei omalle kisakoiralle menestystä tullutkaan. Tuonne on lähdettävä ensi vuonnakin, ja jospa Ilo pääsisi näyttämään omat taitonsa silloin!:)

Nyt jäädään ansaitulle kisatauolle ja lihotaan kaikki talven varalle. Bea teki taas aivan kertakaikkisen loistavan kauden ja omistaja täällä on niin ylpeä pienestä tiikeristään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...