maanantai 19. maaliskuuta 2012

kevättä tassunpohjissa

Uni, Ilo, Bea ja Rosie Kallavedellä helmikuun lopulla Elinan kuvaamana.

Meinasi jo ihan luulla kevään tulevan.. Linnut visersi, aurinko lämmitti, vesi valui räystäistä ja kengät kastui. ..kunnes kastui tänään räntäsateessa muutakin, kuin kengät ja maakin sai uuden valkoisen peiton päällensä. No, miten se sanonta meni: "Uusi lumi on vanhan surma!" Tähän luottaen.. :D Nimim.Vihaa talvea -89

Uni aloitti reilu viikko sitten juoksut ja plösähti taas hetkessä ihan läskiksi! Nyt on vankka yritys saada se leikkautettua ennen seuraavaa, elokuussa tulevaa, kiimaa. Uni ja Ilo oli hoidossa mummulassa viime viikon omistajan opiskellessa vielä viimeistä kokonaista viikkoa Joensuussa. Bea pääsi reissuun mukaan ja sai asua Aatu-porokoiran luona viisi päivää. Iloa ei viititty ottaa mukaan, koska epäiltiin niiden Aatun kanssa leikkivän kaiket päivät. Ja kun porokoirien leikkiin kuuluu haukku, Aatun haukku on suhteellisen äänekäs ja koti on kerrostalo.. Joten jätettiin yhtälö ratkaisematta ja otin mukaani vain natsi-Bean, joka varmasti piti huolen siitä, että Aatukin nukkui päivänsä tiiviistii turhia heilumatta. 

Eilen pidettiin omat viehetreenit Sonjan, Elinan ja Annan kanssa Norolla kevätauringon helliessä talvenkalpeita naamoja. Ilo oli ihan ihme laiska, se ei juossut oikein ollenkaan lukuunottamatta muiden niskassa roikkumista. Koirat sai lämmitellä rallattelemalla kokoonpanolla: Rosie, Ilo, Bea, Vanni, Iitu ja Rokki. Hyvin tuli tyttölauma juttuun keskenään ja saatiin lihakset lämpöisiksi(ja koirat kuraiseksi!).

Ilo sai luvan juosta ensin ihan yksin ja muistella, että mikäs tuo muovipussihomma nyt olikaan. No, muistissa oli!:D "Uiuuiiiiuuu" ja vaativa tuijotus omistajaan, miksi hemmetissä tässä vielä remmissä seisotaan, kun tuo muovipussi nököttää tuossa naaman edessä valmiina liikkumaan! Hienosti ja vauhdilla meni yksilöveto ja pienen huilin jälkeen olikin vuorossa sitten pariveto Bean kanssa. Kopat päähän ja allekirjoittanut muuten lähetti itse molemmat koirat!;) Saipahan ne ihan täysin samaan aikaan irti ja hyvin muuten tulikin kontaktia! Juoksivat ihan kylkikyljessä pitkän pätkän, ennenkuin Ilo irtosi omille teilleen. Kyllä muuten ihmeteltiin Bean vauhtia, kun pysyi mukana aika pitkän matkaa! Loppumatkasta Ilo kuitenkin kiri etumatkaa, ja niin hienosti pikkulikan keskittyminen ainoastaan vieheessä! Saa olla ylpeä omistaja taas. Oli muutenkin ihana päästä "asiaan" pitkän talven jälkeen ja nähdä koirien riemu, kun muovipussi pysähtyi ja se oli tapettu. 

Iiiihana Nitrooo muuttaa muuten tuohon muutaman kilsan päähän, joten sisarukset pääseekin kevään mittaan treenaamaan oikein kunnolla yhdessä! Ihan huippu juttu! Tänään käytiin nopsaan tuossa "meidän koirapuistossa", mutta neiti Iloa ei kiinnostanut veljen kanssa rallattelut ollenkaan. Muutaman spurtin jälkeen se vaan jolkotteli ympäriinsä ja tuijotteli minua vaativasti selvästi huonosta ilmasta syytellen. Omistaja on vankasti sitä mieltä, että neiti aloittaa vihdoin ja viimein ne ekat juoksunsa ihan pian. Pissa on nimittäin ollut aika tummaa, neiti laiska ja pari kuukautta on muiden koirien pissoja kiivaasti haisteltu.. Nyt olisi niin hyvä aloittaa, ehtisi vielä kuntoon ennen kauden alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häsä

 Koska voin, aion kirjoittaa tänne muistoksi fiiliksiä ja tunnelmia niistä ajatuksista, kun vieressä sohvalla nukkuu minun ensimmäinen kansa...