torstai 12. joulukuuta 2013

Pentuarkea

Pennunsuloiset ajatukset mielessään koiranomistaja herkästi unohtaa karun totuuden, mitä on asua pentukoiran kanssa saman katon alla. Näin kävi allekirjoittaneelle, onhan tuosta viimeisestä pennusta jo aika pitkä aika. Ensinnäkin, laita varmuuden vuoksi pennun ulottumattomiin kaikki arvokas ja tärkeä. Meillä on koirilla oma huoneensa (työhuone), jossa ne viettävät päivänsä ja siellä ei ole mitään maailman tärkeimpiä tavaroita. Jos pentu siis on sellainen, ettei se kajoa nahkaiseen antiikkisohvaan, puiseen työpöytään tai nahkaiseen työtuoliin. Piilottelee työpöydän takana myös johtokasa. 


Suojaa parkettilattia. Pissaa tulee, ja tulee, ja tulee. Päivällä pentu ei näytä pissaavan kuin korkeintaan kaksi kertaa, mutta kun ollaan kotona se pissaa vähintään kuusi kertaa illan aikana. Mikähän siinäkin on... Varaa hyvät pesuaineet lattianputsaukseen. Kääri hyvät ja vaikeasti pestävät matot ja siirrä vaatehuoneeseen. Älä jätä meikkejä tai rasvapurkkeja pyörimään minnekään. Unohda rauhalliset koti-illat, pentu on aina valmis leikkiin, jos et ole päässyt ulkoilemaan sen kanssa tarpeeksi. Unohda rauhalliset aamut, pentu herää aina samalla sekunnilla kuin sinä ja luulee, että on aika leikkiä! 
Pentu ei alkuun osaa kävellä portaita. Kannattaa opettaa se mahdollisimman pian, ettei joudu kantamaan tulevaisuudessa 30 kiloista makaroonia kolmanteen kerrokseen ja alas. (Mei onneksi oppi tosi nopeesti!)
Bea "nauttii" pennun seurasta

Valmistaudu siihen, että vanhemmat koirat mulkoilevat sinua, kuin olisit pissinyt niiden raksupussiin. Heillä menee hetki totuttautua pennun eläväisyyteen. On hyvä omistaa leikkisä aikuinen koira, joka väsyttää pennun kun itse ei jaksa. On myös hyvä omistaa yksi nyrpeä aikuinen koira, joka opettaa pennulle tapoja ja pitää sen ruodussa. Sitten on hyvä olla vielä yksi koira, jos on yhtä lapsellinen kuin pentu ja apinoi sen kanssa tuon tuosta. 

Talvipentu on tosi kiva. Se oli sarkasmia. Talvipennun kanssa ulkoilu on haastavaa, koska pentua paleltaa ulkona lähes kokoajan, jos se ei saa olla irti. Mutta kun tulet sisälle, se sinkoilee pitkin seiniä. Minulle sanottiin, että greypentu on whippetin pentua rauhallisempi sisällä. En ole nähnyt vielä.

Btw, sohvalla on vaan entistä ahtaampaa.

Pentu haluaa osallistua kaikkeen. Siis ihan kaikkeen. Luuttuamiseen, tiskaamiseen, lehdenlukuun, wc-käyntiin, sukkien pukemiseen, siivoamiseen, television katseluun.. Osallistuu vaikket aina haluaisi. Pentu saattaa olla hyvin kovaääninen yksilö ja vielä viikkojen jälkeen se on varma, että haukkumalla tai ulisemalla se saa tahtonsa läpi. Pentu saattaa myös olla vahvatahtoinen, eikä se annakaan periksi ihan helpolla. Pentu saattaa haluta leikkiä yöllä, äänekkäästi. Saatat joutua menemään peittoinesi koirahuoneen sohvalle nukkumaan.

Ruokaa kuluu. Ja kakkapusseja.

Sisustamisen ja kauniin kodin saat unohtaa hetkeksi. Mei ekaa kertaa häkissä, jonka raahasin alavarastosta sille "pesäksi". Ei se siellä saa nukkua, kun Bea omi sen heti.. 

Mutta pentu on kaikessa riiviöimäisyydessään niin suloinen, ettei sitä voi yksinkertaisesti olla rakastamatta. Kaikista ihanin se on väsyneenä, tai nukkuessaan. 


Pitkät päällä muutaman kilsan lenkillä, jonka Mei käveli whippetin kanssa oikein mallikkaasti. Vähän alkoi väsyttää loppumatkasta, tai sitten tylsistyttää. Epäilen jälkimmäistä.

En vaihtaisi päivääkään, ihana pentu ja nopeasti oppii. Ja onneksi on kepo! Kepo, joka tulee melkein aina ensin kotiin siivoamaan pissat ja käyttää riiviön pihalla juoksemassa, jotta kotona on siistiä ja RAUHALLISTA kun omistaja saapuu raskaan työpäivän jälkeen rakkaidensa luokse. Ja onneksi on ihanat whippetit, jotka pitää seuraa pennulle ja näyttää sille hyvää esimerkkiä. 




loppukevennyksenä vielä hirveen edustava seisotuskuva.. Mein mielestä homma oli suoraan sanoen ihan kakkaa!


1 kommentti:

  1. Hei! Luen blogiasi koska olen samassa tilanteessa, tuoreena grey-pennun omistajana. Tämä postaus oli täyttä asiaa. Juuri tuollaista arki pennun kanssa on enkä jaksaisi odottaa sitä, että minulla on iso ja järkevä koira, jonka kanssa saa harrastaa kaikkea kivaa. Tosin mulle on joko mulle tai sulle on tullut poikkeava tapaus vastaan, sillä mun grey-pentu on ollut rauhallisempi sisällä kuin whippet-pennut. Siis selkeästi rauhallisempi!

    VastaaPoista

Someähky

 Taas alan ajautua ajatukseen, että palaisi päivittelemään tänne blogiin kuulumisia lähinnä oman päiväkirjan tapaan, jotta jäisi mukavia mui...